Ongemakkelijke televisie: Chantal Janzen hakkelt over Linda de Mol

Chantal Janzen heeft gisteren in RTL Boulevard met het grootste ongemak over haar tv-rivale Linda de Mol gesproken. Ze begon te hakkelen en te stamelen toen de verslaggever over Linda begon.

Chantal Janzen © RTL

De fusie tussen RTL en Talpa betekent ook dat Chantal Janzen en Linda de Mol weer voor hetzelfde bedrijf gaan werken en dat houdt weer in dat er een heuse tiara-oorlog op komst is: wie wordt straks de koningin van het nóg grotere RTL? Linda wordt nog altijd gezien als de tv-koningin van Nederland, maar Chantal heeft de troon bestegen bij RTL.

Geeft Chantal show terug?

Het heetste hangijzer na de fusie is het programma Oh Wat Een Jaar. Chantal Janzen heeft dat programma ingepikt toen Linda de Mol naar SBS 6 vertrok. Dat heeft Linda haar oud-collega héél kwalijk genomen. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei Linda.

De grote vraag is nu: gaat Chantal het programma Oh Wat Een Jaar weer teruggeven aan Linda? RTL Boulevard-reporter Aran Bade vroeg het haar gisteren en Chantal gaf daarop geen eenduidig antwoord.

Gesprekken

Chantal begon te stamelen over gesprekken die ze gevoerd heeft met Linda. “We hebben daarover gesprekken gehad, Linda en ik. Ik denk: dat laat ik ook gewoon bij haar, bij wat ik toen tegen haar gezegd heb, dus daar ga ik nu niets over zeggen.”

Aran: “Maar recentelijk?”

Chantal: “Nee, toen het ging over Oh Wat Een Jaar. Maar ik weet voor mezelf hoe dat zit en dat ik het heel erg naar mijn zin heb en dat ik daar niks over te zeggen heb.”

Chantal weigert

Chantal doelt dus op de vete die ze vorig jaar zomer had met Linda en de ‘gesprekken’ (lees: catfight) die ze toen met elkaar hebben gevoerd. Verder ‘heeft ze het heel erg naar haar zin’, oftewel: Chantal wil het programma niet teruggeven aan Linda.

Oei oei oei, RTL mag de studiovloer wel vast vrij gaan maken, want dit wordt een blauwbloedbad van ongekende proporties. Uiteindelijk kan maar één dame de koningin zijn. En de huilende derde in dit plaatje? Dat is Wendy van Dijk. Die doet niet eens meer mee in het gevecht om de tiara.

Fusie

Overigens gaf Chantal gisteren ook aan dat zij al voorkennis had over de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa, net als Linda natuurlijk. “Ik was wel op de hoogte al, dus daarom wist ik niet… Ik wist niet meer precies wanneer het naar buiten kwam en ik dacht: Marieke, Beau, wat gebeurt er? Iedereen had gebeld!”

Grappend: “Ik dacht: er is een inzamelingsactie voor Peter van der Vorst, want die is jarig en dan moet er geld komen.”

Fragment

Het ongemakkelijke fragment waarin Chantal overduidelijk niet het achterste van haar tong laat zien:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen