Speculaties over ontslag Jan Versteegh: ‘Wat moet je met hem?’

Jan Versteegh moet vrezen voor een roemloze aftocht uit de tv-wereld nu tv-giganten RTL en Talpa gaan fuseren. Althans, dat voorspelt tv-kenner Angela de Jong van het AD. “Wat moet je met hem?”

Jan Versteegh Beeld: William Rutten

De 35-jarige Jan Versteegh stapte in 2019 over van BNNVARA naar SBS 6 om daar het dagelijkse programma 6 Inside te presenteren met Albert Verlinde. Het was een enorme flop, net als zijn eerste grote spelshow De Gordon tegen Dino Show. Het enige programma met Jan dat een nieuw seizoen heeft gekregen is Lingo.

‘Jans kop gaat rollen’

Het is volgens Angela de Jong niet genoeg om de fusie in tv-land te overleven: er is straks een overschot aan presentatoren en er zullen koppen gaan rollen. Ook die van Jan gaat straks rollend door Hilversum, verwacht Angela. “Wat moet je daarmee? Lingo kan iedereen presenteren die bij RTL een contract heeft.”

Geraldine Kemper, ook afkomstig van BNNVARA, werkt nu bij RTL, maar is haar baan volgens Angela ook niet zeker. “Dat vind ik er ook wel eentje die moet vrezen voor haar baan.”

Kim-Lian eruit?

Kim-Lian van der Meij is in Hilversum de presentatrice met de meeste flops op haar naam, maar toch is ze niet van de buis af te slaan. De fusie maakt daar volgens Angela een einde aan. “Kim-Lian van der Meij en Lieke van Lexmond, daar zie ik heel weinig toekomst voor, maar dat zag ik een jaar geleden ook niet.”

Gordon gaat er ook uit, denkt Angela. “Gordon zou ik ook zeggen. Hij slaat tegenwoordig geen deuk in een pak boter meer, maar als ze hem zo gek krijgen – en vooral Gerard Joling zo gek krijgen – om nog een keer Geer & Goor te gaan doen… Reken dan maar dat hij gewoon weer een contractje krijgt. Misschien voor een jaar. Ik zal niet zeggen weer voor vijf jaar voor heel veel geld, maar…”

Wendy van Dijk

Dan is er ook nog de vraag wat er met Wendy van Dijk gaat gebeuren. Haar rol is bij RTL 4 overgenomen door Chantal Janzen, maar zij zal haar plekje bij The Voice niet moeten teruggeven aan Wendy, verwacht Angela.

Angela: “Dat kan ik me niet voorstellen. Dat zal wel een heel grote klap in het gezicht zijn van Chantal Janzen en zij staat echt wel hoger in de pikorde nu dan Wendy van Dijk.”

AD Mediapodcast

Angela doet bovenstaande uitspraken in de mediapodcast van het AD. Die kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet RTL er goed aan om Jan Versteegh te behouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen