Alberta Verlinde sloopt Rachel Hazes: ‘Graai eens wat minder!’

Rachel Hazes krijgt een flinke draai om haar oren van Yvonne Coldeweijer, die onder de naam Alberta Verlinde furore maakt als BN’er-watcher. “Probeer gewoon wat minder te graaien!”

Yvonne Coldeweijer © YouTube

Yvonne Coldeweijer kan er in haar nieuwste video niet onderuit: de lucratieve samenwerking die Rachel Hazes is aangegaan met supermarktketen Lidl. Er liggen daar allemaal Hazes-rommeltjes in de schappen, zoals badslippers, onderbroeken en koeltasjes. De opbrengst? Die gaat volledig naar Rachel.

Uitmelken tot in den treure

De graaiende Rachel krijgt flink wat kritiek, bijvoorbeeld van RTL Boulevard, Helga van Leur en Jan Uriot. En daar komt nu dus ook Yvonne Coldeweijer bij, de worst nightmare van de Hazesjes. Ze vindt dat Rachel zich afgelopen woensdag op de zeventigste verjaardag van André Hazes sowieso tenenkrommend heeft gedragen.

Rachel liet op Instagram zien hoe ze op zijn jaardag een brief aan haar overleden echtgenoot schreef. Wat stond daarop? Yvonne vult het in: “Lieve André, we missen je. Als je nog had geleefd, hadden we waarschijnlijk de tent uitgevochten, waren we gescheiden en had ik geen ene moer gekregen. Helaas ben je overleden en kan ik jou uitmelken tot in den treure. Was getekend, Rachel Hazes.”

Madame Tussauds

Later op de dag ging Rachel naar het wassenbeeld van André in Madame Tussauds. “De meeste mensen gaan dan naar een grafsteen of een mooie plek die iets betekende voor die persoon. Dat begrijpen we wel, maar het lijkt me zo raar dat je naar Madame Tussauds gaat en even een bakkie gaat drinken met een wassenbeeld. Maar goed, ieder z’n ding.”

Die hele kermis zou André verafschuwen, denkt Yvonne. “Ik zie hem al naar beneden kijken en drenken: cringe (tenenkrommend, red.). Ik kende de beste man niet persoonlijk, maar ik kan me voorstellen dat hij dit allemaal de allergrootste onzin op aarde zou vinden.”

Lidl-lijn

De druppel die voor Yvonne de emmer deed overlopen is de Hazes-lijn, die op zijn verjaardag in de schappen werd gelegd bij de Lidl. Daar hoort ook een tv-reclame bij, waarin bekende artiesten Nog Steeds Heel Geliefd zingen. “Dit is toch verschrikkelijk? Ik denk dat hij zich nog net niet omdraait in zijn graf, sorry dat ik het zeg.”

Ze is teleurgesteld in de artiesten die daaraan meedoen, waaronder Xander de Buisonjé en Trijntje Oosterhuis. “Iedereen begrijpt toch dat deze familie op dit moment helemaal onder vuur ligt omdat ze zó de boel lopen uit te melken, elke dag zó verschrikkelijk irritant in de media zijn en zich zó verschrikkelijk opdringen?”

‘Graai eens wat minder!’

Yvonne begrijpt best dat nabestaanden na het overlijden van een artiest door willen blijven cashen. “Maar bij deze familie wordt het wel echt heel extreem uitgemolken. Ik denk dat zij met z’n allen meer aan André hebben verdiend dan André zelf heeft verdiend in zijn eigen leven. Dat weet ik wel zeker.”

Ze sluit zich aan bij Jan Uriot, die vindt dat Rachel de opbrengst van de Lidl-lijn naar het goede doel had moeten storten. Yvonne: “Het is allemaal niet zo erg, maar het gaat om balans. Wij kunnen echt wel begrijpen dat daar geld te halen valt, maar koppel het dan inderdaad aan een doel. Probeer gewoon wat minder te graaien.”

Yvonne over Rachel

Yvonne’s video over Rachel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen