Wilfred Genee ergert zich dood aan Gordon: ‘Waarom meld je dit?’

Wilfred Genee heeft met kromme tenen de biografie van Gordon gelezen. Hij vindt het buitengewoon narcistisch hoe de SBS 6-presentator over zichzelf spreekt. “Waarom moeten wij dit lezen?”

Wilfred Genee en Gordon © SBS, RTL

De biografie van Gordon deed in 2018 behoorlijk wat stof opwaaien. Heel wat BN’ers waren boos over de onzin die in het boek zou staan, waaronder Gerard Joling, John Ewbank, Erik de Zwart en Winston Gerschtanowitz. De entertainer sloeg niet alleen wild om zich heen, maar vertelde ook een hoop dingen over zichzelf.

Kromme tenen

Met name van dat laatste kreeg Wilfred Genee als lezer behoorlijk kromme tenen, vertelt hij dit weekend in zijn programma op BNR Nieuwsradio. Hij kreeg kromme tenen van de manier waarop Gordon over zichzelf praat.

Wilfred: “Ik heb ook de biografie van Gordon gelezen. Dan vertelde hij weer dat hij zo enorm zwaar geschapen was, dan weer vertelde hij dat heel veel mensen hem als een intellectueel zagen en dat iedereen hem zó verschrikkelijk slim vond. De hele tijd dacht ik als ik dat soort dingen las: waarom moeten wij dit lezen?”

‘Waarom meld je dit?’

Het is volgens Wilfred echt heel erg narcistisch hoe Gordon zich opstelt in het boek. “Waarom meld je dit? Wat wil je eigenlijk aan jezelf zeggen op dit moment?”

Het verbaast de Veronica-ster dat een BN’er het zelf niet aanvoelt dat je dit soort dingen allemaal niet over jezelf moet vertellen. “Als ik het over mezelf zou zeggen, zou ik er een beetje ongemakkelijk door worden. Word je er niet ongemakkelijk van om zoveel over jezelf te vertellen en te schrijven?”

Narcisme

Narcisme is volgens Wilfred een plaag in BN’er-land. “Wij hebben in dit vak allemaal last van een vorm van narcisme, misschien ook egocentrisme en een enorme hang naar bevestiging.”

Hij vervolgt: “Maar tegelijkertijd merk ik aan mezelf dat als ik dingen zou gaan vertellen over mezelf, ik daar heel ongemakkelijk van word.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Gordon gelijk? Is hij inderdaad een intellectueel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen