Helga van Leur vindt Rachel Hazes heel sneu: ‘Dat dit je leven is…’

Helga van Leur vindt het heel treurig dat Rachel Hazes gisteren bij zowel RTL Boulevard als SBS Shownieuws met de nieuwste Hazes-badjassen en -slippers zat te leuren. “Dat dit dan je leven is…”

Helga van Leur en Rachel Hazes © NPO, RTL

Rachel Hazes was gisteren weer thee aan het schenken in Amstelveen, maar tijdens haar rookpauze stalde ze buiten ergens op een bankje de nieuwste Hazes-merchandise uit. Van sokken tot slippers en van een koelbox tot een vlieger: het werd allemaal gretig gefilmd door de verslaggevers van Boulevard en Shownieuws. Redelijk verbijsterend.

Medelijden met Rachel

Ook de beroemde meteorologe Helga van Leur zat te kijken en was volledig in shock. “Ik dacht heel veel. Ik dacht: moet ik nou medelijden met haar hebben? Dat dat je leven nu nog is, dacht ik eigenlijk. Dat je nog heel erg in het verleden zit”, vertelt ze in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

Ze is ook verbaasd dat Boulevard zo fanatiek reclame maakt voor al die Hazes-meuk. “Ik dacht ook: fantastisch dat je bij Boulevard zo’n platform krijgt. Er gingen 1001 gedachtes door mijn hoofd. Ik zou het niet gaan kopen, laat ik dat vooropstellen. Maar goed, dat is een keuze van het programma, hè?”

Komkommertijd

Helga had meer verwacht van RTL Boulevard. “Het is een keuze dat een programma zegt: ‘Wij vinden dat dat aandacht behoeft, want de mensen hebben er interesse in.’ Het zou ook niet mijn keuze zijn, maar het is komkommertijd. (…) Misschien heeft ze er wel voor betaald.”

EO-presentator Tijs van den Brink is het eens met Helga. “Het is heel ongezond en ongebruikelijk”, zegt hij. Als ze nou een boek te promoten had, is het tot daaraan toe, vindt hij. Maar: “Niet over een nieuwe vlieger of een nieuwe ijskast of wat is het? Daar ligt echt wel een grens.”

98 procent

Ook de lezers van Mediacourant verbazen zich over het feit dat RTL Boulevard en Shownieuws gisteren zoveel aandacht schonken aan de nieuwste merchandise van Rachel.

Vooralsnog vindt 98 procent van de ruim 3.800 stemmers dat ‘dit geen nationaal podium verdient’.

Fragment

Het fragment van de verbaasde Helga:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Helga van Leur? Moet Rachel Hazes eens vooruit gaan kijken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen