Samantha Steenwijk krijgt na Privé ook AD over zich heen: ‘Overkill’

Samantha Steenwijk kan haar lange tenen weer tevoorschijn halen, want na de Privé krijgt ze nu ook het AD over zich heen. Het dagblad vindt eveneens dat de zangeres wel héél veel op tv verschijnt.

Samantha Steenwijk © The Masked Singer

Privé-journalist Jan Uriot riep laatst dat hij het gek vindt dat Samantha Steenwijk in vrijwel elk programma opduikt, aangezien ze eigenlijk zangeres is. Misschien moet ze zich eens focussen op het schrijven van een hit, want er is niemand die een liedje van haar kent, sneerde hij. Nou, kwáád dat ze was. Ze ontplofte volledig in een programma op de radio.

Zangeres zonder hits

De bloeddruk van Samantha zal nu vast en zeker wéér flink omhooggaan, want op de mediaredactie van het AD hebben ze dus precies dezelfde mening. “Samantha Steenwijk krijgt het voor elkaar om zonder ooit een hit te scoren overal in elk tv-programma te verschijnen”, zegt journalist Marcus den Blanken in de podcast van de krant.

Er is volgens Marcus sprake van een absolute Samantha-overkill. Ze gaat ook al samen met Gordon in de K2 Zoekt K3-jury zitten. “Je komt er ook niet meer van af. Ik vind dat eigenlijk nog gekker dan Gordon. Gordon snap ik nog wel, die is in België ook nog wel een beetje bekend. Maar Samantha Steenwijk? Wat doen we die mensen aan?”

‘Je legt de lat héél laag’

Het is ongepast dat zij in professionele tv-jury’s opduikt, vindt Marcus. “Dan leg je de lat wel heel laag. Dan mag iedereen de jury in. Zij is geen professioneel zangeres meer. Zij is professioneel in op tv zijn. Waarmee is zij doorgebroken? Met één keer optreden in The Voice en vervolgens op tv komen. Al die programma’s waar ze altijd tot het einde in zit.”

Hilversum moet volgens hem ingrijpen. “Ze is heel aardig en misdoet niemand iets, maar het is gewoon te veel. Dat ligt aan de programmamakers en niet aan Samantha Steenwijk.”

Overkill

Zijn beroemde collega Angela de Jong is het met hem eens. “Je had het afgelopen weekend Francis van Broekhuizen in Beat the Champions en Samantha Steenwijk in Onmogelijke Duetten. Dan heb je wel ongeveer het hele Nederlandse tv-landschap gehad.”

Collegajournalist Dennis Jansen: “Die zien we nu wel elke week ja inderdaad.”

Marcus: “De laatste keer dat ik het over Samantha had in deze podcast was het dat zij vast ook in Showcolade zou zitten. En ze zat er nog in ook.”

Angela: “Ik kan het hen niet kwalijk nemen dat ze ja zeggen. Het is meer de creativiteit van de programmamakers.”

Podcast

De mediapodcast van het AD:

https://open.spotify.com/episode/0fB8tbhiZcIcICFTdrvKyv?si=de53cd43a5f24c0b

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Samantha Steenwijk zich eerst eens gaan focussen op het scoren van een hit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen