‘Jan Versteegh kan over tien jaar financieel onafhankelijk zijn’

Jan Versteegh (35) kan over tien jaar financieel onafhankelijk zijn als hij verstandig omgaat met de tonnen die hij jaarlijks verdient bij Talpa Network. Dat stelt Maxim Hartman in gesprek met de Playboy.

Jan Versteegh Beeld: William Rutten

Zelf heeft Maxim Hartman het ook niet verkeerd gedaan, maar híj heeft altijd bij de publieke omroep gewerkt. Dat verdient toch minder dan als je voor John de Mol werkt, legt de programmamaker uit. Jan Versteegh stapte in januari 2019 over naar SBS 6 en ondanks dat Lingo zijn enige bescheiden succes is, casht hij als een malle.

Financieel onafhankelijk

Je moet daar slim mee omgaan, zegt Maxim. “Als je kijkt naar zo’n Jan Versteegh, die pakt alles aan en heeft nu een goed contract bij Talpa. Als hij het slim doet en het niet te bont maakt, dan kan hij over tien jaar financieel onafhankelijk zijn”, aldus de presentator.

Zelf is Maxim nog niet geheel financieel afhankelijk. “Bij mij ligt dat anders, want ik heb lang voor de VPRO gewerkt, waar nog steeds een communistisch regime heerst, met als leidende gedachte dat je niet te veel mag verdienen. Desondanks heb ik toch zo veel bij elkaar gesprokkeld dat ik er goed van kan leven.”

Goud

Als appeltje voor de dorst heeft Maxim ook in goudstaven geïnvesteerd. Klopt het dat hij tien kilo in een Zwitserse kluis heeft liggen? “Dat is heel veel, tien kilo. Maar er ligt wel wat. En ik zit in aandelen en cryptomunten, dus ik mag niet klagen, zeker omdat ik nooit supercommercieel ben geweest.”

Al met al zit Maxim dus wel goed in de slappe was. Hij hoeft daardoor ook niet elke klus aan te nemen. “Ik ben financieel niet meer afhankelijk van dat soort dingen.”

Playboy

Het Playboy-interview met Maxim Hartman kunt u teruglezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Jan Versteegh de tonnenregen Talpa waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen