‘RTL Boulevard en Shownieuws blijven niet naast elkaar bestaan’

De programma’s RTL Boulevard en Shownieuws blijven niet naast elkaar bestaan als RTL en Talpa straks gefuseerd zijn, stelt een mediadeskundige tegen de NOS. “Dat kan ik me niet voorstellen.”

Bridget Maasland en Patty Brard © RTL, SBS

Er dreigt een enorme kaalslag in tv-land als de RTL-zenders en de SBS-zenders straks samengaan. Er zijn talloze voorbeelden van programma’s die overbodig worden. “Zo verschillen de programma’s Zeeman confronteert: Stalkers (RTL) en het door Olcay Gulsen gepresenteerde Gestalkt (SBS) inhoudelijk slechts op enkele vlakken”, meldt NU.nl.

Shownieuws-exit?

Maar ook RTL Boulevard en SBS Shownieuws bedienen dezelfde doelgroep. Dit soort programma’s zullen niet naast elkaar gaan bestaan, verwacht mediadeskundige Piet Bakker van de Hogeschool Utrecht, die wordt opgevoerd door de NOS. Het ligt in dat geval het meest voor de hand dat Shownieuws wordt opgeheven.

Piet: “Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat het bedrijf programma’s zoals Shownieuws en RTL Boulevard, die precies hetzelfde doen en naast elkaar zijn geprogrammeerd om elkaar dwars te zitten, op dezelfde manier zal laten voortbestaan. In de praktijk zie je vaak toch dat dingen in elkaar worden geschoven of dat er merken worden opgeheven.”

Bridget vs Patty

Als Shownieuws niet wordt opgeheven, maar beide programma’s ‘in elkaar worden geschoven’, zoals deze Piet Bakker dat noemt, dan kun je eraan denken dat RTL Boulevard de deskundigen van Shownieuws erbij krijgt. Dat zou de hereniging van Bridget Maasland en Patty Brard betekenen, die elkaars bloed wel kunnen drinken.

Bridget en Patty hebben een gruwelijke hekel aan elkaar gekregen sinds Bridget met haar slipje op de enkels op Patty’s bruiloft stond. Als zij straks leuk tegen elkaar moeten gaan doen, net zoals Bridget en Nikkie Plessen al doen, dan kan dat nogal schurende televisie opleveren.

Gezond medialandschap

Dat RTL een enorme monopolist wordt is natuurlijk slecht nieuws voor freelancers, tv-sterren, productiehuizen en adverteerders, maar de grote RTL-baas Sven Sauvé belooft dat het allemaal wel meevalt.

Sven: “We willen ervoor zorgen dat er een gezond medialandschap overblijft. Ten aanzien van het Nederlandse palet van zenders houden we alles zoals het is.”

Voorlopig…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Shownieuws opgaan in RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen