‘John de Mol baalt dat hij wéér heeft gefaald als zenderbaas’

John de Mol baalt er ontzettend van dat hij weer heeft gefaald als zenderbaas. Hij heeft van SBS 6 geen groot succes weten te maken en dat voelt voor hem als een nederlaag, stelt de Volkskrant.

John de Mol © MAX

Talpa Network, het bedrijf van John de Mol, gaat op in RTL Nederland. Het vlaggenschip SBS 6 is ondanks de enorme budgetten nooit echt in de buurt gekomen van RTL 4 en dat moet hem pijn doen, stelt mediaredacteur Menno van Dongen van de Volkskrant.

Nederlaag

Het is niet de eerste keer dat John niet slaagt als zenderbaas. Eerder mislukten al zijn tv-zenders Sport 7 en Talpa/Tien. “Ik denk wel dat het voor De Mol als een nederlaag zal voelen. Hij heeft het vaker geprobeerd met tv-zenders, eerst met Sport 7 en toen met de zender Talpa, en steeds is het niet gelukt. Dat moet pijn doen, hij is iemand die altijd wil winnen.”

Talpa Network is ook niet goed voorbereid op de toekomst: het bedrijf leunt té veel op lineaire media en heeft geen online platform als RTL’s Videoland. “Talpa heeft Kijk.nl, waar je vooral programma’s kunt terugkijken, maar dat is veel kleiner dan NPO Start en Videoland.”

Boot gemist

Kijk.nl is gewoon een terugkijkdienst. “Op gebied van streaming heeft De Mol gewoon de boot gemist. Verder gaat het niet zo goed met Talpa. De kijkcijfers van hun tv-zenders vallen tegen en vorig jaar, toen de advertentie-inkomsten terugliepen door de coronacrisis, moesten ze driehonderd banen schrappen.”

Nu kapt John ermee en gaat hij gewoon weer programma’s bedenken en produceren. “Misschien voelt het voor hem ook als een opluchting.”

Volkskrant

De analyse van Menno van Dongen in het artikel ‘Ik denk wel dat de fusie van Talpa en RTL als een nederlaag voelt voor John de Mol’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol van SBS 6 een succes heeft gemaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen