Nieuwe Vooravond-host Khalid Kasem dikke mik met rapper Boef

Khalid Kasem, de nieuwe presentator van De Vooravond, is dikke mik met rapper Boef. Als diens advocaat zorgde hij in april nog voor enorme ergernis bij kijkers van het tv-programma Radar.

Khalid Kasem en rapper Boef © NPO, Instagram

Rapper Boef is omstreden vanwege de discutabele manier waarop hij geld verdient. Een paar weken geleden onthulde BNR Nieuwsradio dat hij met pump & dump-tactieken veel cryptogeld verdient over de rug van zijn volgers, maar dat is niet het enige. Radar maakte afgelopen april nog een uitzending over Boefs dubieuze callcenterpraktijken.

Dubieuze callcenters

Boef stapte eind vorig jaar in het callcenterbedrijf van een vriend. Hij verleidde zijn volgers massaal om voor hen te komen werken en strooide volgens Radar op de werkvloer met luxegoederen en cash geld. Wat zijn gretige werknemers daarvoor moesten doen? Mensen telefonisch allerlei dure contracten aansmeren.

Een klokkenluider zei in Radar: “Ik vind dat daar op een te doordringende manier mensen dingen aangesmeerd worden waar ze achteraf zeker spijt van gaan krijgen, want ze gaan een hele dikke rekening krijgen. Ik was me er bewust van dat er heel vaak mensen bellen die ontzettend genaaid zijn door dit bedrijf en daardoor ziek in de schulden zijn geraakt.”

Er werd ook bewust gemikt op oude mensen. Die moesten ’s ochtends gebeld worden, als ze een puzzeltje deden bij de koffie. “Dan zeggen ze: die moet je ’s ochtends pakken.”

Khalid in Radar

Als advocaat van Boef verdedigde Khalid Kasem deze praktijken afgelopen april nog in de studio van Antoinette Hertsenbergs Radar. Hij viel de presentatrice daar ook aan omdat haar redactie niet genoeg openheid van zaken zou geven.

Hij deed ieder voorbeeld van Antoinette af als toeval of een incident. De presentatrice cynisch: “Dat is wel heel toevallig hè? Dat het dan precies bij onze medewerker gebeurt. En de rest van onze verhalen zegt u niet te kunnen controleren en dat neemt u ook niet van me aan.”

Geërgerde kijkers

Veel kijkers reageerden geërgerd. “Khalid Kasem (…) is zelf ook een boef. Dat werd aan tafel bij Radar wel duidelijk”, twitterde Marcel. En Lowik: “Die advocaat liegt. Dat zie je aan zijn ogen. Waarom mensen telefonisch benaderen? De oudjes snappen daar niets van.”

Marion noemde Khalid ‘een gladjakker’: En Patrick: “Die advocaat in de uitzending liegt gewoon. Ik heb het zelf meegemaakt en een aantal vrienden en collega’s hebben hetzelfde meegemaakt.”

Vlak na de uitzending van Radar staakte Boef zijn callcenterhandel.

Het is lang niet de enige keer dat Khalid en Boef zij aan zij stonden. Toen Boef een rijverbod van achttien maanden kreeg omdat hij met 300 kilometer per uur over de snelweg reed en met 165 door de bebouwde kom – echt levensgevaarlijk – stond Khalid hem ook al bij. Samen vochten ze zijn rijontzegging aan.

Bedenkelijke reputatie

Terug naar De Vooravond. Eigenlijk zou Khalid vorig jaar al aan de slag gaan als opvolger van Matthijs van Nieuwkerk, maar dat ging niet door omdat justitie en politie hem verdachten van het lekken van informatie naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Afgelopen februari werd bekend dat daar geen bewijs voor is gevonden.

Dat hij nu de nieuwe presentator wordt van De Vooravond, verbaast veel mensen op Twitter. Rick: “Dus Fidan Ekiz (eindelijk een Nederlandse dame met Turkse achtergrond met eigen progressieve mening) wordt vervangen door Khalid Kasem? Een advocaat met een wel héél bedenkelijke reputatie?! Wtf!?”

Khalid gaat De Vooravond afwisselend presenteren met Sophie Hilbrand. Vanwege zijn nieuwe baantje stopt hij met zijn werk als advocaat bij het advocatenkantoor dat hij heeft met Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries.

Khalid bij Radar

Khalid afgelopen april in Radar:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen