Johan Derksen weigert ‘onvolwassen miljonairtjes’ van Oranje te pleasen

Johan Derksen is geenszins van plan om de ‘onvolwassen miljonairtjes’ van het Nederlands elftal te pleasen. Hij hoopt dat ze hun VI-boycot dan ook volhouden tot aan zijn pensioen, roept de analist.

Johan Derksen © SBS 6

Het Nederlands elftal boycot Veronica Inside omdat Johan Derksen vorig jaar een grapje maakte over Akwasi. Dat is volgens de voetbalanalist behoorlijk hypocriet, omdat ze zich over de duizenden gastarbeiders die zijn omgekomen bij de bouw van de WK-stadions in Qatar aanzienlijk minder druk maken. Hetzelfde geldt voor de zaak-Promes.

Onvolwassen miljonairtjes

Vanwege de VI-boycot zal verslaggeefster Hélène Hendriks worden genegeerd bij persconferenties over het Nederlands elftal. Johan gisteren in De Oranjezomer: “Ik vind het wel treurig. Voor Hélène is het heel vervelend dat wij geboycot worden. Ik las in de krant dat we ook al door de damesvoetballers en Jong Oranje geboycot worden.”

Zelf ligt Johan er niet wakker van. “Het is wel zo dat al die onvolwassen miljonairtjes totaal geen kritiek meer aankunnen en als ik die persconferenties zie en wat ze te vertellen hebben… Ik zag net die rechtsback wat stamelen en dan hoop ik wel dat ze die boycot volhouden tot ik over anderhalf jaar hier weg bent.”

Meel in de mond

Waarom hoopt Johan dat ze de boycot volhouden? “Want ik ben totaal niet geïnteresseerd in dat gewauwel van die gasten die denken dat ze Onze Lieve Heer zijn. Ik vind het belangrijker dat wij hier kunnen zeggen wat we er van vinden dan dat we die gasten moeten pleasen en met meel in de mond moeten praten”

Het ergert zijn dochter Marieke Derksen ook mateloos. Zij twittert: “Ik hoop dat Oranje het waanzinnig doet op dit EK. Qua PR kan het niet slechter. Boycot media, niet inenten, raar beleid, lopend steekincident, KNVB negeert acties tegen racisme, l°llig statement over Qatar. Je gunt ze een 6-1, of een perschef.”

Armoedig

Johan haalde gisteren overigens ook nog uit naar bondscoach Frank de Boer. De voetbalanalist vindt het ongelooflijk dat de coach Quincy Promes meeneemt naar het EK. “Een man die bij een steekpartij betrokken is moet niet Nederland vertegenwoordigen in een interland. Daar moet je genadeloos in zijn.”

“Hoe meneer De Boer omgaat met serieuze onderwerpen… Het wordt allemaal gebagatelliseerd. Dat doet hij ook met Qatar en zijn broer is daar zelfs in loondienst om dat te promoten. Ik vind het zó armoedig. Ik vind het heel teleurstellend hoe hij zich gedraagt.”

Fragment

Het bewuste fragment uit De Oranjezomer:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen