Rapper Boef intimideert panellid BNR Nieuwsradio, aangifte op komst

Rapper Boef heeft een panellid van BNR Nieuwsradio geïntimideerd en diens adres gedeeld met zijn volgers. Er wordt nu aangifte gedaan bij de politie. “Het is gewoon tuig van de richel.”

Rapper Boef © Videoland

Rapper Boef verdient op discutabele wijze geld aan zijn volgers en dat is blootgelegd door BNR-panellid Rabi Safi, die op internet bekend is als DeBelegger. De rapper is woest en heeft de beleggingsdeskundige intimiderende berichten gestuurd. Rabi wordt nu ook lastiggevallen door fans van Boef, omdat de rapper zijn adres op Instagram heeft gezet.

Pump & dump

Wat is er precies aan de hand? BNR-journalist Aäron Loupatty legt uit: “Met pump & dump-tactieken promoten Boef en zijn following cryptomunten (shitcoins) zoals Xpose, waarmee ze de koers willen beïnvloeden. Vooraf stappen ze voor enorme bedragen in. Ze gaan de munten dan promoten bij hun volgers, die dan ook voor grote bedragen instappen.”

En dan? “De koers zal enorm stijgen en uiteindelijk stappen Boef en zijn gang met gigantische winst uit de munten, waardoor de koers instort. De volgers blijven dan achter met enorme verliezen, terwijl Boef en co zichzelf hebben verrijkt.”

‘Klopt je adres nog?’

Buitengewoon discutabel en Rabi Safi heeft dat onder de aandacht gebracht. Dat is hem niet in dank afgenomen door Boef. Hij heeft hem diverse privéberichten gestuurd, die Rabi openbaar heeft gemaakt. “Je bent een zieligerd jij. Het doet je pijn dat andere 10x meer succesvol zijn dan jou met je mislukte carrière. We zien elkaar snel maatje”, dreigt hij.

Vervolgens maakt Boef duidelijk dat hij Rabi’s woonadres heeft. “Klopt dit adress nog bro? Ik heb je lang met rust gelaten maar aangezien je niet loslaat kunnen we elkaar beter even ontmoeten.”

Aangifte

De intimiderende berichtjes zijn tot daar aan toe, maar voor Rabi is het de druppel dat Boef zijn privéadres op Instagram heeft gepubliceerd. Hij stapt naar de politie. “Ik ga sowieso aangifte doen. Dit is wat er gebeurt als je dit soort machtige figuren exposet.”

De volgers van Rabi zijn verbijsterd. “Gevaarlijk. Tuig van de richel”, klinkt het. En een ander: “Intimidatie, richting bedreiging. Waarom heeft hij überhaupt jouw privéadres? Vind dit nogal creepy.”

Te ver

Ongelooflijk, vindt BNR-journalist Aäron het. “Je vraagt je af hoever zulke artiesten kunnen gaan, zonder er zelf negatieve gevolgen door te krijgen in hun carrière. Kijk bijvoorbeeld naar Lil Kleine (los van de mishandeling van zijn verloofde) die met een financiële club mensen misleidt.”

Hij vraagt zich af wat Ali B nu gaat doen. “Nabrander: Boef is sinds een paar dagen weer deel van managementbureau SPEC, van Ali B. Accepteer jij dit soort praktijken van jouw artiest?”

Ali B hult zich, niet geheel verrassend, in stilzwijgen.

Twitter

De eerste ‘slachtoffers’ van Boef:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen