Lil’ Kleine zwijgt gedupeerden dood: ‘Maar wel feesten op Ibiza’

Lil’ Kleine zet kwaad bloed bij de zeventien mensen die hun 2.000 euro collegegeld terugeisen van zijn Street Academy. Ze voelen zich niet serieus genomen. “Hij is maar aan het feesten op Ibiza.”

Lil' Kleine © RTL Boulevard

Artiesten zagen in de coronacrisis hun inkomsten wegvallen en daarom besloten drie rappers om hun niet al te snuggere volgers te verleiden met ieder een eigen peperdure cursus. Het gaat naast Ali B en Boef dus om Lil’ Kleine. Hij ligt nu onder vuur, omdat hij voor die 2.000 euro helemaal niet levert wat de cursisten ervan verwacht hadden.

‘Lil’ Kleine niet netjes’

De cursisten geven Lil’ Kleine tot vrijdag om hun cursusgeld terug te betalen en anders stappen ze naar de rechter. “Dan rest ons geen andere keuze”, zegt Anke Everaars, moeder van een van de gedupeerden en woordvoerder van het gehele zeventiental. “Het zou netjes zijn als Lil’ Kleine gewoon zijn verantwoordelijkheid neemt.”

Anke vindt het heel zuur dat Lil’ Kleine zijn cursisten keihard laat vallen. Hij moet dit goedmaken, vindt ze. “Dat hij de cursisten uit eigen zak betaalt en die jongens gewoon weer een kans geeft. Dat doet hij niet, en dat valt ons heel erg tegen.”

Feesten op Ibiza

Cassandra van Steenveldt, moeder van een andere gedupeerde, vindt het ongelooflijk dat Lil’ Kleine zijn kop in het zand steekt. “Als je je naam aan zo’n academie verbindt, kun je je best wat betrokkener opstellen. Dat valt ons wel van hem tegen.”

Ondertussen ziet Cassandra in de media dat Lil’ Kleine lekker uit zijn plaat gaat, terwijl hij vele tieners duizenden euro’s afhandig heeft gemaakt. “Hij kan wel lekker feestvieren op Ibiza, maar een persoonlijk gesprek met mensen die teleurgesteld zijn is kennelijk te veel gevraagd.”

AD-artikel

Het AD-artikel Lil’ Kleine beloofde Ayden (20) te helpen en liet niets van zich horen: ‘Maar wel feestvieren op Ibiza’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lil' Kleine het cursusgeld terug moet betalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen