SBS 6 zegt ja: Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk mogen naar Parijs

Rob Kemps heeft van SBS 6 toestemming gekregen om met Matthijs van Nieuwkerk een tv-serie te gaan draaien in Parijs. Die mag ondanks zijn tv-contract gewoon bij de NPO worden uitgezonden.

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps © BNNVARA

Drie maanden geleden ontstond er op televisie een wel heel verrassend tv-duo. Rob Kemps, de zanger van de Snollebollekes, was te gast in de zaterdagavondshow van Matthijs van Nieuwkerk. Daar bleken ze exact dezelfde passie te delen voor het Franse chanson. Daarom nodigde Matthijs hem uit om samen een tv-serie te gaan draaien in Parijs.

Rob en Matthijs in Parijs

Tv-koning Matthijs stelde voor: “Wat wij zouden moeten doen met z’n tweeën: we zouden eigenlijk een documentaireserie moeten maken van vier afleveringen. Samen naar Parijs. Met z’n tweetjes op reis. Een zomertje.”

Rob was volledig overdonderd. “Ja, top”, zei hij. Een maand later werd echter bekend dat hij een exclusief contract heeft getekend bij het SBS 6 van John de Mol. De grote vraag is: gaat zijn programma met Matthijs nog wel door? Matthijs werkt immers bij de publieke omroep.

SBS 6 zegt ja

Het programma van Rob en Matthijs gaat er gewoon komen, zegt de zanger nu in de Shownieuws-podcast. “Ja, dat wordt niet voor SBS 6. Dat wordt sowieso voor de NPO en dat ga ik deze zomer opnemen. Het gaat allemaal in goede harmonie, want ik heb van tevoren wel heel duidelijk aangegeven dat ik dat heel graag zou willen maken.”

Rob heeft dat voor het tekenen van zijn contract uitonderhandeld. “Ja, daar waren ze bij Talpa en SBS 6 ook heel relaxed over. Ze zeiden: ‘Ja, dat willen wij ook wel graag zien dat je zoiets maakt.’ Die weten ook dat iedere vezel van mijn lijf…”

‘Zo veel zin in’

Het is voor Rob een droom die uitkomt. “Als je mij vorig jaar had verteld: ‘Je kunt met Matthijs van Nieuwkerk een paar weken naar Parijs zonder te filmen’, dan had ik ook nog gezegd: ‘Ik trakteer, dat gaan we doen.’ Zo veel zin heb ik erin!”

Inmiddels is ook zijn eerste programma op SBS 6 bekend: The Wheel. “Het zijn twee dingen om oprecht naar uit te kijken. The Wheel wordt mijn eerste klus. Ik vind het leuk om nu ook BN’ers te werven. Ik merk dat sommige mensen nog wat huiverig zijn, maar het gaat echt om advies geven aan kandidaten. Je kunt dus niet afgaan.”

Podcast

De podcast van Shownieuws kunt u onderstaand luisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op welke Rob Kemps-show verheugt u zich meer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen