Matthijs van Nieuwkerk en zanger van Snollebollekes worden tv-duo

De immer inspirerende tv-maker Matthijs van Nieuwkerk en de sympathieke tv-ontdekking Rob Kemps, zanger van de Snollebollekes én winnaar van De Slimste Mens, gaan een tv-duo vormen met elkaar.

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps © BNNVARA

Rob Kemps zat gisteren aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in de televisieshow Matthijs Gaat Door om te praten over Franse chansons. “Hij won een paar weken geleden De Slimste Mens en wij sloten hem in de armen. Hij heet vanavond gewoon Rob Kemps en is, naast veel meer, een liefhebber van het Franse lied”, sprak de gastheer.

Jacques vs Charles

Matthijs en Rob vinden elkaar in de liefde voor het Franse lied. “In die zin schudden wij elkaar eigenlijk de hand en hebben we zojuist voor de uitzending de Alliance de Chanson opgericht. Het stelt nog niet zo heel veel voor, maar we zien wel wat ervan komt.”

Wat houdt het in? “Het betekent eigenlijk dat wij op ingezette tijden voor een groot publiek onze liefde zullen belijden. Goed om te weten is dat volgens Rob Jacques Brel le majeur is, de beste, en ik denk dat het Charles Aznavour is.”

Nieuw tv-duo

Er is chemie tussen beide heren: Matthijs wil met Rob een programma maken waarin ze in Parijs, van links naar rechts, in de voetsporen treden van bekende Franse chansonniers. “Wat wij zouden moeten doen met z’n tweeën: we zouden eigenlijk een documentaireserie moeten maken van vier afleveringen. Samen naar Parijs.”

Matthijs: “We gaan samen het chanson, het Franse chanson, verkennen, maar dan ook de andere zangers, ook Georges Moustaki. Dat zouden we eigenlijk in kaart moeten brengen. Met z’n tweetjes op reis. Een zomertje.”

Op de Vespa

Rob: “Ja, en dan op de Vespa lekker.”

Matthijs: “Zoiets. Doen?”

Rob: “Ja, top.”

Matthijs: “Kijken?”

Rob: “Jazeker!”

Matthijs: “Komt later!”

Zomer

Het is natuurlijk slechts een voorstel van Matthijs, maar de wil van tv-god Matthijs is wet bij de publieke omroep. Wanneer de tv-reeks kan worden opgenomen is vanwege de coronapandemie onduidelijk, maar het zou best kunnen dat we aankomende zomer weer vrijelijk kunnen bewegen door Europa.

Mocht dat lukken, dan debuteert het tv-duo Matthijs en Rob mogelijk komend najaar als televisieduo.

De uitzending van Matthijs Gaat Door kunt u terugkijken via NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen