Jeangu Macrooy totaal kansloos volgens bookmakers, zanger reageert

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam leeft totaal niet in Nederland en dat zou mede komen door het liedje van Jeangu Macrooy. Hij is volgens bookmakers totaal kansloos. Hoe denkt hij daar zelf over?

Jeangu Macrooy © AvroTros

Waar artiesten als Anouk en Ilse DeLange het hele land in de Songfestival-vibe kregen, spreekt onze inzending van dit jaar nauwelijks tot de verbeelding. Er wordt wel over het liedje van Jeangu Macrooy gepraat, maar dan in negatieve zin. Het liedje is namelijk onderdeel geworden van een racismediscussie.

Kansloos

Tot overmaat van ramp bungelt Jeangu ook nog eens helemaal onderaan de lijstjes van de bookmakers, die hem compleet kansloos achten voor de overwinning. Malta staat bovenaan met 20 procent, Nederland onderaan met nog geen 1 procent. ‘VERGUISD DOOR BOOKMAKERS’, kopt De Telegraaf vandaag groot.

Jeangu reageert in de krant op de lage notering. “Ik heb geen idee waar ze het op baseren”, zegt hij. “Ik ben er niet mee bezig, want het helpt niet met de voorbereiding. We zijn iets neer aan het zetten dat zo goed mogelijk is.”

Koor

Eigenlijk denkt Jeangue dat hij best indruk zal maken. Hij wijst op zijn koor en op het feit dat er visuals zullen worden gebruikt. “Het moet hoopvol overkomen. Visuele animatie kan helpen bij het vertellen van het verhaal.”

“Zijn lied wordt gekraakt door de bookmakers. Jeangu zweeft nu rond de 32e plaats. Maar hij houdt de moed erin”, concludeert De Telegraaf.

Winnende liedje?

Het liedje dat bij de bookmakers op één staat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Jeangu Macrooy in de top tien eindigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen