Feelgoodquiz The Wheel wordt eerste SBS 6-show Rob Kemps

Het eerste programma dat Rob Kemps gaat presenteren voor SBS 6 is bekend. Het gaat om The Wheel, een feelgoodquiz waarin letterlijk alles draait om een groot ronddraaiend wiel.

Rob Kemps © William Rutten

Rob staat met het ronddraaiende wiel op een gigantisch podium met zeven BN’ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. “In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen.”

Zeven BN’ers

De kandidaten krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te brengen. “Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is…”

Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel. “Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. Wie gaat naar huis met een groot geldbedrag?”

Rob reageert

Rob Kemps denkt dat dit heel leuk wordt. “Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen.”

Het gaat om een programma dat uit Engelnad komt. “Ik ken The Wheel van de BBC en ik heb veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan.”

Kijkcijferhit

Marco Louwerens, de tv-directeur van Talpa, denkt dat dit een kijkcijferhit wordt. “Toen ik Rob begin dit jaar over The Wheel vertelde was zijn interesse meteen gewekt en wist ik direct dat hij dé man was voor dit nieuwe, grootse spelprogramma.”

“We zijn ontzettend blij dat we voor SBS6 zo’n mooie internationale titel naar Nederland hebben kunnen halen en hopen onze kijkers er veel plezier mee te doen dit najaar.”

Voorproefje

The Wheel zal worden geproduceerd door Warner Bros en verschijnt dit najaar op SBS 6. Een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=1H3lewAom0I&ab_channel=SidemenAFTVClips%26More

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen