SBS 6 haalt kijkcijferflop De 5 Uur Show na één seizoen van de buis

SBS 6 haalt kijkcijferflop De 5 Uur Show na slechts één seizoen van de buis. Dat betekent dat de seizoensfinale aankomende vrijdag ook direct de allerlaatste aflevering is, meldt de zender aan het AD.

De 5 Uur Show © William Rutten

Bij slecht bekeken programma’s als De 5 Uur Show is het eigenlijk geen nieuws als de stekker eruit wordt gehaald. Het lag al na pakweg twee uitzendweken vast dat dit geen lang leven beschoren zou zijn. De grote vraag is dan meer wanneer de stekker eruit gaat dan óf de stekker eruit gaat. Het heeft nog vrij lang geduurd: een heel seizoen lang.

Tegenvallende kijkcijfers

De 5 Uur Show wist dagelijks zo’n 100.000 kijkers te boeien in het vijfuurslot van SBS 6. “Het was een zeer ambitieus project. Een actuele variant van een bekende middagtitel op SBS 6 in samenwerking met de goede doelen-loterijen. Een enthousiaste groep mensen is er dagelijks in geslaagd mooie inhoudelijke shows neer te zetten”, aldus de zender.

Over de reden om te stoppen is de woordvoerder duidelijk. “De tegenvallende kijkcijfers hebben uiteindelijk de doorslag gegeven voor alle partijen om het programma in het najaar niet meer terug te brengen.”

Doodsaai

De 5 Uur Show begon op 31 augustus als opvolger van 5 Uur Live, dat bij concurrent RTL 4 te zien was. Net als Koffietijd betrof het hier een programma van de Postcode Loterij. RTL 4 heeft het vijfuurslot ingevuld met een dagelijkse variant van het programma Eigen Huis & Tuin en daar kijken ongeveer twee keer zoveel mensen naar.

Het is evident waarom De 5 Uur Show is geflopt: het programma wordt gepresenteerd door twee graatmagere VPRO-achtige dames (Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo) die allemaal doodsaaie onderwerpen behandelen. Daar herkent de SBS 6-kijker, die er over het algemeen toch wat meer als Loretta Schrijver uitziet, zich totaal niet in.

Lexmond-zusjes

Eigenlijk was De 5 Uur Show op SBS 6 maar een paar keer écht leuk. Het spannendst werd het toen Lucille Werner te gast was om te vertellen over haar politieke avontuur en ze echt vol-le-dig werd afgeslacht.

Verbijsterend werd het rond kerst, toen De 5 Uur Show een van de meest infantiele tv-momenten in de Nederlandse tv-historie neerzette met het spelletje ‘rendier-ringwerpen’. Klinkt bijna als een NPO 1-format.

Eén keer was De 5 Uur Show écht grappig, namelijk toen de Lexmond-zusjes een videoboodschap opnamen. Hierin verklaarden ze de Capitool-bestorming. Dat kwam volgens hen door de stand van de planeet Mars. Koekoek!

Platteland

Drie geestige tv-momenten in een jaar tijd: het is geen wonder dat er geen hond naar keek. Presentatrice Caroline Lo Galbo voelde de bui al hangen en maakte haar vertrek vorige week al bekend. “Mijn journalistieke ambities liggen elders, bij een minder geformatteerd programma en een vrijere rol voor mezelf.”

SBS 6 gaat nu om vijf uur het programma ‘Droomhuis op het platteland’ uitzenden. “Een mooie serie over mensen die meer rust willen in hun leven en de drukke stad willen verruilen voor een nieuw bestaan op het pittoreske Engelse platteland”, aldus de zender tegen het AD.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De 5 Uur Show is geflopt. Denkt u dat een transfer naar RTL 4 wél werkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen