Verbijsterende televisie: De 5 Uur Show bereikt infantiel dieptepunt

Je kunt een hoop zeggen van De 5 Uur Show, maar niet dat ze geen lef hebben. Onder toeziend oog van Angela de Jong werd dinsdagmiddag één van de meest infantiele stukjes televisie ooit vertoond.

De 5 Uur Show © De 5 Uur Show

Het is echt ongekend waar de middagkijker zich tegenwoordig allemaal doorheen moet worstelen. Alsof De 5 Uur Show op zichzelf nog niet erg genoeg is, heeft het socialsmeisje van het programma nu een item bedacht waar zelfs Nickelodeon zich nog voor zou schamen. Het heet rendier ringwerpen.

Ringwerpen

De gasten van De 5 Uur Show worden sinds vrijdag geacht om plastic ringen over een opblaasbaar gewei te gooien, dat om het hoofd wordt gebonden van het socialsmeisje. Zo kon het gebeuren dat dinsdagmiddag niemand minder dan tv-legende Catherine Keyl opstond om wat plastic ringetjes door de studio heen te werpen. Een regelrechte belediging voor iemand met zo’n staat van dienst.

Zelf was het socialsmeisje Eva Vloon hartstikke enthousiast: “Mocht je het thuis gemist hebben (volgens Stichting KijkOnderzoek is die kans erg groot, red.): dit doen we dus elke dag tot kerst met onze sidekick en degene die de meeste ringen om mijn gewei weet te werpen, mag hem hebben. Die krijgt dit ding.”

Softbal

Catherine liep met enige tegenzin naar het podium toe. “Heb ik dat? Het hoogtepunt van de dag”, mopperde ze. “Kun je een beetje gooien?”, vroeg Eva. Catherine: “Ik heb ooit wel heel veel softbal gespeeld. Nou, kijk: toch één.”

Uiteindelijk lukte het Catherine om één ring over het gewei te werpen en daarmee bekleedt ze de gedeelde koppositie; maandag kwam ook Francis van Broekhuizen niet verder dan één ring. “Wie weet ga je er met de prijs vandoor en anders niet, dan heb je ook een leuk leven”, aldus Eva.

Prijs

Wat ís dit allemaal voor onzin? Dit item had toch minstens weggemoffeld kunnen worden totdat tv-slachter Angela de Jong weer vertrokken was? Zijn ze dan zó masochistisch bij SBS 6?

Je hoopt dan nog dat het voor het goede doel is en dat arme kindjes hier misschien wat beter van worden. Maar niets van dit al: het is gewoon voor de lol. En de hoofdprijs voor de meest succesvolle BN’er? Datzelfde vreselijke plastic gewei. “Oh, nou, you made my day”, merkte Catherine op.

Ongelooflijk. En dan grijpt John de Mol wél in als Edwin Evers een liedje van U2 en Johnny Cash draait. Die zal ’s middags ook wel nooit SBS 6 op hebben staan.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen