Ilse DeLange onthult in College Tour: ‘Ruzie met Waylon voorbij’

De veelbesproken Songfestival-ruzie tussen Ilse DeLange en Waylon behoort tot het verleden. Dat onthult de zangeres morgen in de openingsuitzending van College Tour met Twan Huys.

College Tour © Roy Borghouts

Ilse en Waylon kregen bonje met elkaar vanwege de ongelijke verhoudingen in hun duoformatie The Common Linnets. “Tijd heelt alle wonden, ook deze”, zegt Ilse over hun breuk na de finale van het Eurovisie Songfestival in 2014. “We zijn elkaar laatst tegengekomen en dat was hartstikke mooi en hartstikke fijn.”

Omhelzing

Het was uiteraard onvermijdelijk dat het tijdens de opnames van College Tour over deze mediaruzie zou gaan. “Veel mensen vragen zich natuurlijk af hoe de verstandhouding tussen mij en Waylon is. We zijn elkaar laatst tegengekomen en dat was hartstikke mooi en hartstikke fijn”, zo beantwoordt ze een vraag van een student.

Die recente ontmoeting in Hilversum noemt Ilse in eerste instantie ‘ongemakkelijk’. Ze vertelt dat zij en Waylon toen op elkaar afliepen en elkaar omhelsden: “Dat zei eigenlijk alles al.”

Haatdragend

Ilse is er blij mee. “Het is goed zo’, zeiden we. Dat is ook mooi. Ik ben niet iemand die heel graag blijft rondlopen met slechte gevoelens over iemand. Ik denk hij ook niet. Dat kwam op het goede moment. Het moest zo zijn, denk ik dan maar.”

De ruzie tussen de twee topartiesten was heel heftig. Ilse zegde op een gegeven moment alles af waar Waylon ook bij aanwezig zou zijn. Hij liet juist weten open te staan voor een hereniging met Ilse.

College Tour

Ilse vertelt in College Tour verder uitgebreid over de dood van haar vader, het aanstaande Eurovisie Songfestival in Rotterdam en haar hang naar perfectionisme. “Als het kan, dan moet je ervoor gaan. Ik begrijp een andere mentaliteit niet echt. Niet iedereen heeft dat soort eigenschappen, dus ik snap wel dat sommige mensen mij dan lastig vinden.”

De eerste uitzending van College Tour is morgen om 20.35 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Fragment

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie was de kwade genius in de Ilse-Waylon-ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen