Duncan Laurence cancelt ook Beau-optreden: wéér paniekaanval

Duncan Laurence is niet bepaald een artiest waar je als tv-maker op kunt rekenen. Hij heeft gisteren wéér last minute een muzikaal optreden afgezegd, ditmaal bij Beau.

Duncan Laurence © Beau

De Arcade-zanger zou in mei live optreden tijdens het alternatieve Eurovisie Songfestival, maar rende vlak voor de opnames weg vanwege een paniekaanval. In allerijl moest daarom de generale repetitie worden ingestart. Gisteren zou hij een optreden geven in Beau, maar ook dat zegde hij af. Dit keer had hij niet één, maar twee paniekaanvallen.

Duncan Laurence kon het wél aan om aan tafel te zitten en daar legde hij uit waarom hij niet kon optreden. De zanger vindt het heel erg zwaar dat hij vanwege de coronalockdown niet meer kan reizen en heeft daarom de hele tijd allemaal paniekaanvallen. In zijn omgeving heeft eigenlijk iedereen dat, vertelde de ietwat hysterische zanger.

Duncan in paniek door corona

Eerst even terug naar mei: wat gebeurde er nou precies bij het alternatieve Songfestival? “In het moment gebeurde er sowieso ontzettend veel. Zeker ook met de hele coronaquarantaine: het leven is voor iedereen denk ik op zijn kop gezet. Bij mij uit dat zich af en toe zoals daar in het moment met een paniekaanval.”

Het komt soms uit het niets, zegt Duncan. “Het zijn geen zenuwen. Dat is ook heel gek, om dat tegen elkaar te moeten balanceren. Ik ben niet zenuwachtig, maar soms kan ik dan uit het niets een paniekaanval krijgen. Ik denk ook omdat er gewoon zo veel veranderd is en dan staat het ineens stil. Dan moet je daar op een andere manier mee omgaan.”

Tijdens het gesprek herhaalde Duncan een aantal keer dat iedereen in zijn omgeving psychisch knettergek wordt. “Ik hoor het om me heen heel vaak, dus ik vind juist dat het besproken moet worden”, zegt het muzikaal talent. Het klinkt allemaal een beetje One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

Niet één, maar twee paniekaanvallen

Gastheer Beau van Erven Dorens vervolgens: “Laat ik het dan meteen zeggen: wij wilden heel graag dat je hier vanavond zou optreden, want we willen je natuurlijk horen, dus dat is jammer. Maar dat was ook weer een paniekaanval die je daarvoor kreeg?”

Duncan daarop: “Ja, vandaag had ik er twee, dus ik ben blij dat ik gewoon lekker hier zit en dat is super relaxed.”

Twee paniekaanvallen in één dag tijd dus. “Wat triggert dat dan?”, vroeg bij Beau.

Duncan wil meer begrip voor paniekaanvallen

Duncan: “Dat weet ik dus niet en dat wil ik heel hard gaan onderzoeken, maar ik merk het bij heel veel jongeren om me heen. Ook mensen die jonger zijn dan mij. Daarom zit ik hier en zeg ik dit.”

De zanger wil meer begrip voor paniekaanvallen. “Als het zo is en je voelt zoiets: praat er alsjeblieft over. Ik heb gelukkig heel veel fijne mensen om me heen en jullie vandaag gehad waarvan ik vandaag feedback kreeg van: hé, weet je, helemaal oké, kom gewoon, we gaan kletsen en als dat lukt, dan doen we dat.”

Duncan voorkomt derde paniekaanval

Al met al is Duncan blij dat hij niet hoefde op te treden bij Beau. “Ik vond het vandaag fijn om hier het interview te doen, maar om dan met alle emotie – na vandaag een rotdag te hebben gehad, dat zeg ik eerlijk – op te treden… Ik was bang dat er dan een derde aan zat te komen.”

Een fragment uit Beau (RTL XL-site):

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen