Drama voor Danny Froger: ‘Ben in vergetelheid geraakt door corona’

Hartstikke vervelend nieuws voor Danny Froger: de zanger is in vergetelheid geraakt door het coronavirus. Er is niemand meer die naar hem omkijkt, klaagt de zoon van René Froger in Koffietijd.

Danny Froger © Koffietijd

Dankzij zijn bekende achternaam werd Danny in 2012 gevraagd om mee te doen aan de tv-show Strictly Come Dancing. Hij zegde zijn fabrieksbaan op en bracht een single uit. Een paar jaar later ging hij ook nog presenteren en volgens zijn stiefmoeder Natasja deed hij dat fantastisch. Eigenlijk heel gek dus dat we hem daarna nooit meer op tv hebben gezien.

De Nederlandse Enrique

De definitieve doorbraak bleef uit en daarom begon Danny zich in 2018 te profileren als een soort latinozanger. Hij bracht de zwoele zomersingle ‘Bailar Conmigo (Dans Met Mij)’ uit en werd naar eigen zeggen vergeleken met Enrique Iglesias. De videoclip nam hij op op het strand van Almere.

Door de pandemie worden zingende BN’ers en hun ambitieuze kinderen al een jaar van het podium gehouden en dat is een zware dobber voor Danny. Hij voelt zich vergeten. “Dan zie je eigenlijk dat het helemaal niet zo leuk is en dat het ook best wel eenzaam kan zijn, weet je wel.”

Gewone baan

Niemand kijkt meer naar hem om, aldus Danny. “Als je onderweg bent en populair bent, dan heb je heel veel vrienden. Op een gegeven moment heb je weinig te doen en dan zijn er maar weinig mensen ook die je even bellen om te vragen van: ‘Hé vriend, hoe is het er nou mee?’ Maar ondanks dat hoor je mij ook echt niet klagen hoor.”

Nu Danny niet meer kan schnabbelen, heeft hij een normale kantoorbaan aangenomen. “Geld is a, maar b: wat moet je anders doen de hele dag? Moet ik gaan zitten wachten tot ik een belletje krijg? Met die streams ben ik ook wel klaar. Dat je voor zo’n camera staat.”

Logitech

Waar werkt hij nu dan? “Ik werk tegenwoordig bij Logitech van de muizen, toetsenborden, koptelefoons, webcams en noem allemaal maar op. Dat kwam ineens op mijn pad. Ik ben daar online content specialist. Dat is een heel moeilijk woord. Ik ben daar verantwoordelijkheid voor alle content, eigenlijk wat de naam al zegt. Wat je allemaal op internet voorbij ziet komen dat is meestal door mijn handen gegaan.”

Zijn hele leven is omgegooid. “Ik ben nu gewoon van negen tot vijf thuis achter mijn bureau aan het werken. Tegenwoordig begin ik te gapen om half elf ’s avonds. Normaal gesproken begon mijn dag dan pas.”

Nieuwe single

Danny heeft het gelukkig erg naar zijn zin. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik het te gek vind om bij zo’n mooi bedrijf te mogen werken.”

Aan het eind van de uitzending van Koffietijd trad Danny op met zijn nieuwe single. Toen bleek dat Logitech in elk geval geen audioapparatuur met autotune verkoopt.

Fragment

Danny over zijn carrièreswitch:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen