Steeds meer ergernis over infantiele tv-shows, Ruben Nicolai reageert

Kinderlijke tv-shows zijn tijdens de coronapandemie een grote hit geworden, maar er is steeds meer ergernis over. Ruben Nicolai, met Lego Masters de aanstichter van al het kwaad, reageert.

Ruben Nicolai Foto: RTL

Televisiebazen lijken te denken dat tv-kijkers tijdens de pandemie volstrekt achterlijk zijn geworden. En het erge is: waarschijnlijk hebben ze nog gelijk ook. De legoshow Lego Masters en de knikkershow Marble Mania bleken grote hits. Nu duikt de NPO óók al in het infantiele tv-genre met Tik M Aan en Showcolade.

Aanstichter Ruben

De Emma Wortelboer-show Tik M Aan draait om kettingreacties met verschillende voorwerpen en in Edsilia Rombley’s Showcolade moet men raden welk voorwerp is gemaakt van chocolade en welke niet. Gelukkig is dit dan wél weer door de kijker afgestraft. Het is echt niet om aan te gluren allemaal. Voelt Ruben Nicolai zich verantwoordelijk?

Als host van Lego Masters, dat begin vorig jaar het eerste programma was in dit genre, is Ruben natuurlijk de aanstichter van al dit tv-kwaad. Hij wordt in de nieuwste Veronica Magazine aangesproken op al het tv-leed dat hij heeft veroorzaakt.

Lullige televisie

Het televisieblad: “We keken afgelopen jaar naar een knikkerende Wesley Sneijder, zien mensen voorwerpen van chocolade proeven in Showcolade en bij jou draait alles om LEGO-steentjes. Is dat niet vrij lullige televisie?”

Daar is Ruben het niet mee eens. “Ik snap wat je zegt, maar doe me een plezier en kijk de ‘kunst’-aflevering van een maandje geleden even terug. Als je dat gedaan hebt, neem je die woorden direct terug, want zeker in die aflevering is lulligheid ver te zoeken. En als je weet hoe lang mensen met zo’n opdracht bezig zijn…”

Denigrerend

Ruben vindt het denigrerend om zo over zijn programma te spreken. “Straks in de finale hebben ze 4 miljoen steentjes tot hun beschikking en 28 uur de tijd. Dat is niet lullig, dat is topsport. En dat we daar massaal naar willen kijken, heeft ook te maken met passie.”

“Als iemand veel passie heeft voor zijn vak, maakt het niets uit wat dat vak is: dat is altijd leuk om naar te kijken. Als je onze kandidaten ziet als ze voor het eerst in de studio komen, hoe ze reageren als ze al die steentjes zien die zijn gesorteerd op maat, vorm en kleur. Die passie is zó heftig, die mensen zijn echt lijp van Lego.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is het allerergst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen