Britt Dekker geeft toe: ‘Ik irriteerde me aan Marco Borsato’

Britt Dekker was een van de weinige BN’ers die zich twee maanden geleden zo negatief uitliet over het interview van Marco Borsato met Linda de Mol. Ze staat nog steeds achter haar uitspraken.

Britt Dekker en Marco Borsato © RTL

Marco Borsato heeft een enorm imagoprobleem overgehouden aan het bedonderen van zijn vrouw Leontine en dat probeerde hij bij zijn goede vriendin Linda de Mol te repareren. Hij ging tijdens hun gesprek op SBS 6 enórm in de slachtofferrol en kreeg daar veel kritiek op. Er werd vooral gegniffeld over zijn zogenoemde ‘intimiteitsvacuüm’.

Marco irriteert Britt

Britt zat destijds ook voor de buis en verraste men met een behoorlijk kritische tweet. “Sorry omdat iets je spijt, is wat anders dan spijt hebben dan dat het is uitgekomen”, sneerde de realityster. Een cadeautje voor de showmedia natuurlijk, en dat weet ze.

Waarom besloot Britt zo fel van leer te trekken? “Ik zat met mijn moeder en mijn oma klaar voor We Want More en het begon een uur later door dit interview. Het gesprek irriteerde me. Jaja, spijt, spijt, spijt, boeien, schiet op”, vertelt de presentatrice nu in de Beau Monde.

Britt slacht Marco af

Achteraf gezien had ze het misschien niet beter kunnen plaatsen, aldus Britt. “‘Britt geeft een sneer’ en ‘Britt slacht Marco af’ werd er gezegd. Onzin. Ik heb hem niet afgeslacht. Positíef was het echter ook niet. De volgende keer kan ik beter eerst bedenken of het nodig is dat ik ergens iets van zeg.”

Britt die gaat nadenken voordat ze wat zegt, dat zou natuurlijk wel jammer zijn. Juist omdat ze zo’n flapuit is, is ze wel eens de ideale talkshowgast genoemd. “Dat heb ik ook gelezen! Ik was verbaasd. Je weet nooit wat ik ga zeggen, dat lijkt me voor een redactie eerder spannend dan ideaal.”

Geen filter

Hoe kijkt ze zelf naar haar talkshowoptredens? “Als ik naar een talkshow ga, weet ik wat ik ga vertellen over het onderwerp waarvoor ik ben uitgenodigd. Maar dan komt Het Gevaar Van De Talkshow.”

“Je zit aan tafel, met een select groepje, soms een wijntje erbij. Voor je het weet, ben je met een viroloog als Ab Osterhaus in gesprek over de coronacrisis. Ik heb geen filter. Ik denk nooit na over wat ik zeg. Ik zeg het gewoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Britt Dekker gaat voortaan nadenken voordat ze wat zegt. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen