René van der Gijp adviseert BN’ers: ‘Stop met jullie Rolex-gepoch!’

René van der Gijp vindt het onhandig dat bekende Nederlanders zo pochen met hun dure Rolex-horloges. Hij wijst erop dat overvallers meekijken op hun Instagram-pagina’s. “Doe het nou niet.”

René van der Gijp, Shay Savi © Veronica, Instagram

Het ging gisteren in Veronica Inside over de gewelddadige overval op de woning van PSV-spits Eran Zahavi. Zelf was hij niet thuis, maar zijn vrouw Shay Zahavi en hun kinderen werden vastgebonden door de overvallers. Ze werd gemaand om haar man te bellen, die moest vertellen waar de buit was die ze wilden stelen.

Rolex van 40.000 euro

René van der Gijp wees gisteren in Veronica Inside op een Instagram-foto waarop Shay poseert met een dure Rolex. “Ik heb even gekeken op zijn vrouw d’r Instagram en op hem z’n Instagram en toen vond ik een fotootje van zijn vrouw in Amsterdam. Kijk, die heeft een Rolex om van ik denk 40.000 euro. Doe dat niet, weet je. Doe dat nou gewoon niet.”

Zelf werd René vorig jaar ook slachtoffer van overvallers die het op zijn Rolex gemunt hadden. Die heeft hij nu weggedaan. “Ik weet het van mijn Rolex. Mijn Rolex was al verkocht, hè? Ze hadden hem toen nog niet eens. Ik had hem nog om, maar hij was al verkocht in Amsterdam. Ze zouden gelijk van mij naar Amsterdam rijden om hem af te geven.”

‘Doe dat ding af!’

Je moet er niet mee gaan pochen, adviseert René. “Dit moet je gewoon zo veel mogelijk vermijden. Je moet het echt niet doen. Kijk, dat meisje, het is hartstikke leuk om dat allemaal te laten zien, maar dat horloge van haar is al weg. Honderd procent. Ze weten precies wat het is en hoe duur die is. Ze hebben er al een klant voor.”

Het is volgens René niet slim om ermee te koop te lopen. “Je moet het gewoon zo veel mogelijk vermijden. Ik zag het gisteren ook weer bij Theo Janssen in Studio Voetbal. Dan denk ik: Theo, doe het niet, ze slaan je hersens ervoor in.”

The Sun

De foto van Shay met een Rolex om is gemaakt door haar eigen man, aldus een verbaasde René. “Zij wordt gefotografeerd door haar eigen man. In dit geval: als je je zo bloot geeft op Instagram… Doe dat ding af! Het is echt… Dat moet je gewoon niet doen.”

Hij wijst ook op een Engelse voetballer. “Op het moment dat Raheem Sterling een foto post van zijn vakantie in Mykonos, dan neemt The Sun dat over, dan zie je die foto en dan zie je een pijltje naar zijn horloge met daarbij: ‘150.000 euro’. Dat moet je dus niet doen. Dat moet je gewoon niet doen.”

Patserig

Collega Johan Derksen: “Ik vind het ook vrij patserig dat soort dure horloges dragen, hoor.”

René: “Pronk er niet mee, ga er niet mee op Instagram. Hou hem thuis.”

Johan: “Waarom zou je hem nog hebben als je hem eigenlijk niet kunt dragen?”

Zolang je er maar niet mee te koop loopt, aldus René. “Doordat zij het laat zien weten ze exact welke het is, exact hoe duur hij is en ze hebben er al een koper voor, klaar.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Veronica Inside:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lokken BN'ers een roofoverval zelf uit met hun Rolex-gepoch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen