Patty Brard is geprikt met Pfizer: ‘Ik wilde geen AstraZeneca’

Patty Brard heeft gisteren haar eerste Pfizer-vaccinatie gekregen. De Shownieuws-diva is daar ontzettend blij mee, omdat ze niet moest denken aan een AstraZeneca-vaccin. “Die had ik geweigerd.”

Patty Brard © Shownieuws

Het zijn lang niet alleen meer de hoogbejaarden en de uiterst kwetsbaren die worden gevaccineerd en dat is goed nieuws voor de tv-oudjes: ook zij krijgen één voor één een spuit in hun arm. René van der Gijp en Wim Kieft onthulden gisteren in Veronica Inside dat ze een Pfizer-prikje hebben gehaald en ook Patty Brard heeft er nu zo een.

Patty Pfizer

De 66-jarige Patty is ontzettend in haar nopjes. “Dat ik gevaccineerd wordt met Pfizer wil wel wat over mijn leeftijd zeggen denk ik”, grapt ze, wijzend op het feit dat 60 tot en met 64-jarigen aan de AstraZeneca moeten.

AstraZeneca is al geruime tijd in opspraak vanwege zeldzame bijwerkingen. “Ja, heftig. Ik ben zo blij dat het Pfizer is. Ik had dat AstraZeneca niet gedurfd. Ik zeg het gewoon heel eerlijk. Gerard heeft het ook heel eerlijk gezegd dat hij dat heeft geweigerd. Ik had dat ook geweigerd.”

‘Ik wil nog niet dood’

Het is allemaal leuk en aardig met dat AstraZeneca, vindt Patty, maar ze wil nog niet dood. Toch zijn die bijwerkingen heel zeldzaam. “Ja, maar dan vraag ik me af waarom ze dan in godsnaam die leeftijdsscheiding nemen. Ik vind het prima, ik wil mijn carrière niet eindigen met een… Ja, dat is toch raar.”

Patty is van plan om nog wel wat ouder te worden, ook bij haar werkgever SBS 6. “Ik heb sowieso vanaf maart nog twee jaar een contract en ik ben eigenlijk supergelukkig met Shownieuws.”

Tooske

Shownieuws-collega Tooske Ragas is met haar 46 jaar nog niet aan de beurt, maar ook zij heeft al laten weten geen AstraZeneca te willen. “Bij mij thuis maken ze al een beetje grappen van: als je dan toch mag, liever niet die! Bij mij thuis was al een beetje van: oeh, dat AstraZeneca…”

Evert Santegoeds is minder kieskeurig. “Ik blijf er wel vertrouwen in hebben. We kunnen nog altijd beter af mét een vaccin dan zonder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke vaccin wil u het liefst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen