Angela de Jong onthult waarom ze André Hazes jr. finaal kapotschreef

Angela de Jong heeft eergisteren rake klappen uitgedeeld aan André Hazes jr. Ze vatte de massale walging die er heerst over de volkszanger samen in een genadeloze column. Wat triggerde haar?

André Hazes jr en Angela de Jong © Instagram, NPO

Je wil als BN’er liever niet de genadeloze pen van Angela de Jong op je pad vinden. Haar column in het AD wordt zéér veel gelezen en daarmee heeft ze een enorme invloed op de publieke opinie. Haar stukjes zijn af en toe genadeloos, maar het pijnlijkste is dat ze vrijwel altijd heel treffend de mening van de zwijgende meerderheid weet te verwoorden.

Wat triggerde Angela?

Ditmaal was André Hazes jr. de klos. De showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws buitelden eergisteren over elkaar heen om hét eerste interview van André met zijn nieuwste vriendin Sarah van Soelen aan te kondigen. Hartstikke leuk, dachten de showrubrieken. Walgelijk, vonden hun kijkers. Die spuiden hun gal op de socials van beide programma’s.

Angela schreef vervolgens in haar Hazes-column over de enorme kloof die er heerst tussen de BN’er-kliek en de showbizzrubrieken enerzijds en het gewone volk anderzijds. Wat triggerde de opiniediva om deze column te schrijven? Het was puur haar ergernis over dat eerste interview van André met zijn nieuwe vriendin, vertelt ze.

Reclamespotje

André en Sarah lieten zich interviewen bij de opening van de nieuwe theekraam van zijn moeder Rachel Hazes. “Ze domineren natuurlijk alweer een paar dagen het nieuws en ik heb natuurlijk enórm zitten ‘genieten’ van hun reclamespotje voor de nieuwe theetent van moeder Hazes”, vertelt Angela in een video op de AD-site.

Het was echt een kermis, aldus Angela. “Ze hadden daar ook echt alles voor uit de kast getrokken: een nieuwe bril en moeder Hazes was duidelijk nog een keer onder de zonnebank geweest. Je zag op de social media dat dat hele bezoek, dat hele item, dat hele persmoment, dat mensen daar nogal wat van vonden.”

Schaamteloos

Angela las al die reacties en dat deed haar besluiten om die column te schrijven. “Ik vond daar zelf ook wat van, dus ik heb ze even uitgelegd waarom ze dat beter niet kunnen doen.”

“Het kernwoord is denk ik schaamteloosheid en dat ze niet snappen dat het voor de kijker toch erg raar overkomt dat je eerst van de daken schreeuwt dat je gelukkig wordt met de één en die koud een maand of twee later inruilt voor iemand anders, die dan ook weer de grote ware liefde is.”

Voor de gek

Wat Angela betreft is André echt definitief door de mand gevallen. “Je kan ons misschien één keertje voor de gek houden en we trappen er één keer in, maar daarna houdt het natuurlijk wel op.”

“Het heeft ook te maken met een groter iets wat daarboven hangt: normen en waarden die mensen hebben. Er is hier een ex en een kind in het spel. Daarvan denk ik altijd: jongens, hou er iets meer rekening mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft André Hazes jr. binnen nu en een jaar wéér een nieuwe grote liefde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen