Martien Meiland plast al 39 jaar zittend: ‘Dat is veel praktischer’

Martien Meiland (59) heeft op zijn twintigste besloten om voortaan zittend te gaan plassen. Dat heeft hij altijd volgehouden, tot op de dag van vandaag. “Zittend plassen is veel praktischer.”

Martien Meiland © William Rutten

Erica Meiland, de vrouw van Martien, heeft zich altijd al gestoord aan mannen die staand plassen. Ze had het dan ook verschrikkelijk gevonden als ze in plaats van Maxime en Montana twee jongetjes had gekregen. “Daar had ik echt niet aan moeten denken. Dan zat ik met drie mannen in huis. Zo saai. En allemaal naast de pot pissen, letterlijk.”

‘Ik plas ook niet zittend!’

Mannen die staand plassen bezorgen Erica hoofdpijn. “En dan mag ik dat zeker steeds maar schoonmaken? Als ik dat zie bij anderen, denk ik: mens, waar begin je aan? Vrouwen laten zo makkelijk over zich heenlopen. Hoezo nou? Ga lekker zitten, joh!”, vertelt ze in de biografie van Martien.

Het slaat ook helemaal nergens op om staand te plassen, vindt Erica. “Als ik staand ga plassen, plas ik ook naast de pot. Nog veel meer dan een man. Dat dóe je toch niet? Dat doe je echt alleen als je het niet zelf hoeft schoon te maken.”

Al 39 jaar op de wc-bril

Martien kwam al snel achter Erica’s ergernis en paste zich aan. “Ik plas al sinds mijn twintigste zittend.”

Erica: “Is ook beter voor je blaas.”

Martien: “Ik maakte natuurlijk ook het huis schoon, samen met haar. Dan word je je er wel van bewust dat zittend plassen praktischer is. Veel minder schoonmaakwerk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat mannen thuis zittend moeten plassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen