Wilfred Genee boos na vraag over Fidan Ekiz: ‘Dit is niet afgesproken’

Wilfred Genee reageert behoorlijk kribbig als hij tijdens een interview wordt gevraagd naar zijn ruzie met Fidan Ekiz. “Volgens mij hadden we afgesproken dat we dat niet zouden doen?”, briest hij.

Justus Dingemanse en Wilfred Genee © Voetbalzone

Jarenlang hadden Wilfred en Fidan een goede professionele relatie met elkaar, maar daar kwam vorig jaar zomer abrupt een einde aan. Wilfred besloot om in de Op1-uitzending van zijn bevriende collega’s Fidan en Jeroen Pauw een boekje open te doen over de ruzie bij Veronica Inside. Hij vond echter dat hij veel te kritisch werd bevraagd door het tweetal.

Wilfred vs Fidan

Het liep echt he-le-maal uit de hand bij Op1: Wilfred begon na de uitzending hysterisch te krijsen tegen Fidan, waardoor zelfs zijn vrouw moest ingrijpen. Sindsdien heeft Wilfred haar in zijn radioprogramma regelmatig afgekraakt. De tv-kemphanen hebben hun ruzie nooit bijgelegd.

Voetbalzone-presentator Justus Dingemanse herinnert Wilfred nu aan de ruzie in zijn YouTube-talkshow Kopstukken. “Ik moest ook nog even denken aan de ruzie met Fidan Ekiz en over de afspraken die jullie gemaakt hadden rond het aanschuiven in Op1. Toen dacht ik: afspraken maken over de insteek enzo, dat vind ik helemaal niet zo bij je passen.”

‘Dit is niet de afspraak!’

Aanvankelijk lijkt Wilfred normaal antwoord te geven: “Nee, dat vond ik ook niet. Normaal gesproken had ik dat ook echt niet gedaan. Ik wilde absoluut nergens gaan zitten op dat moment. Ik vond het heel heftig wat er gebeurde.”

Interviewer Justus: “Heb je er nog steeds een nare nasmaak van in je mond hoe het afgelopen zomer gegaan is?”

Dan verandert de houding van Wilfred. “Nou ja, misschien wel, maar volgens mij hadden we afgesproken dat we dat niet zouden doen?”

Justus verbaasd: “Dat we wat niet zouden doen?” Wilfred: “Ik begrijp dat je nu al je vragen hebt gehad. Nou, dat we daar over zouden gaan praten.”

Ongemakkelijk

Het levert een behoorlijk ongemakkelijk moment op. “O nee, ik heb niet al mijn vragen gehad. We hebben toch helemaal niks afgesproken of wel?”, aldus Justus.

Wilfred: “Nou, ik heb aangegeven dat we het over mijn carrière zouden hebben en ik vind dit niet een heel belangrijk onderdeel ervan.”

Justus: “Dit is een Baudetje eigenlijk?”

Wilfred: “Nee, maar volgens mij hebben we toen afgesproken dat het over de carrière zou gaan en niet specifiek hierover?”

Lastig

Justus: “Maar is dit geen belangrijk onderdeel van je carrière, vind je zelf?”

Wilfred: “Het is wel een onderdeel van mijn carrière, maar ik vind dat er een moment gaat komen waar ik daar rustig over ga vertellen en niet nu.”

Justus: “Dat mag, maar dan mag ik er toch naar vragen?”

Wilfred: “Je mag er absoluut naar vragen. Dat doe je heel goed. Je vindt het nu lastig worden, hè?”

Weinig nut

Wilred tot slot: “Weet je, ik wil er absoluut nog wel een keer over praten, maar aan de andere kant denk ik ook: het heeft zo weinig nut om er nog over te praten. Het is toen gebeurd, het was vrij heftig, maar alles wat je bespreekt wordt groter. Alles waar je in roert wordt groter. Waarom zou ik er nog over praten? Het heeft toch geen nut.”

Justus: “Maar het komt meestal weer goed, zeg je net ook? Dus de kans is heel groot dat je daar over een jaar weer aanschuift?”

Wilfred: “Nou, met al die namen die jij hebt genoemd is het volgens mij goedgekomen.”

Kritische reacties

De houding van Wilfred levert onder het YouTube-interview kritische reacties op. “Een beetje hypocriet wat Wilfred hier doet. Gaat heel gesloten reageren als hij zelf een keer aan de tand wordt gevoeld, terwijl hij zelf dit regelmatig wel bij anderen doet”, zegt Gert bijvoorbeeld.

“Om er overheen te praten, gelijk over de interview houding van de interviewer beginnen, een beetje eng en makkelijk naar mijn mening. Als je een directe aanpak hanteert, moet je dat volgens mij ook kunnen incasseren, ook over onderwerpen die wat lastiger zijn.”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u vanaf 46:30:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Wilfred Genee boos is op Fidan Ekiz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen