RTL 4 experimenteert: is tv-duo Frank & Rogier nog levensvatbaar?

Het televisieduo Frank Jansen en Rogier Smit is misschien wel de grootste kat in de zak die RTL 4 ooit heeft gekocht. De zender vraagt zich inmiddels af: is dit televisieduo nog levensvatbaar?

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Nog geen jaar na hun overstap van SBS 6 naar RTL 4 begonnen Frank en Rogier zich verschrikkelijk ordinair te gedragen. Ze vochten hun relatiecrisis uit in de media, waarbij Rogier op een gegeven moment zelfs rekeningafschriften van zijn vermeende sugar daddy naar de Privé begon te sturen. Ongelooflijk kansloos allemaal.

400.000 euro

RTL 4 is het grootste slachtoffer in deze zaak, omdat die zender zich scheel betaalt aan het tweetal: 400.000 euro per jaar. En dat voor twee heren die nu kampen met enorme imagoschade en die totaal ongeloofwaardig overkomen als duo. In hun privéleven zijn ze uit elkaar, maar voor die vier ton per jaar willen ze wél graag verder op televisie.

De grote vraag is nu: werkt dit nog wel? Om die beantwoorden heeft RTL 4 recentelijk een test met de heren uitgevoerd. Voordat ze eventueel terugkeren met een eigen programma, maken ze deze maand eerst hun opwachting met een gastoptreden in het nieuwe tv-programma De Druiventros: d’r op of d’r.

Gastoptreden

Na het succes van de serie Herrie in de Druiventros is de bekende familie Mutsaers terug in een nieuwe zevendelige serie over het bekende hotel-restaurant in het Brabantse Berkel-Enschot. Ditmaal draait alles om de schade die de coronapandemie heeft aangericht.

Het restaurant wil door en test daarom nieuwe concepten uit. En daar komen Frank en Rogier om de hoek kijken. “De zaal waar de concepten worden getest zullen ook door drie verschillende stylisten worden ingericht. Zo verzorgen Frank en Rogier het interieur van het fondue-concept”, legt een woordvoerder van RTL 4 vandaag uit.

RTL-experiment

Deze opnames waren een test, vertelde Frank vorige week al in de Weekend. “Het was heel leuk. Er was een baas van RTL bij om te controleren of het wel ging tussen ons. Nee, ik vind dat helemaal niet gek, ik kan me dat wel voorstellen. Ze hebben natuurlijk heel veel geld in ons geïnvesteerd.”

“Als wij dan vervolgens privé uit elkaar gaan, moetje toch weten of er nog wel chemie is tussen ons. Je gaat geen tv-programma’s meer maken als het niet meer leuk is. Maar de baas was overtuigd nadat hij ons weer samen had gezien.”

Peter

De beslissing ligt nu bij televisiebaas Peter van der Vorst. Kunnen Frank en Rogier weer door als televisieduo of gelooft hij er niet meer in?

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen