Edwin Evers vraagt Frank Dane niet om nieuwe single te draaien

Edwin Evers brengt vrijdag zijn debuutalbum uit met Nederlandstalige liedjes, maar hij is geenszins van plan om oud-radiocollega’s als Frank Dane te vragen om zijn nieuwe single te draaien.

Edwin Evers en Frank Dane © Radio 538

Als radiogrootheid heeft Edwin flink wat connecties in radioland, maar hij wil die niet aanwenden om zijn platen gedraaid te krijgen. Daar zou hij zich naar eigen zeggen hoogst ongemakkelijk bij voelen. “Je denkt toch niet dat ik mijn muziek ga pluggen bij mijn oud-collega’s? Alsjeblieft zeg”, zegt hij vandaag in het AD.

Vriendendienst

Edwin heeft nog liever dat zijn plaat flopt dan dat hij vriendjespolitiek gaat bedrijven. “Ik heb liever dat ze het niet draaien, dan dat ik een collega ga bellen of appen. Speel het op de radio als je het mooi vindt, maar niet om oud-collega Edwin te helpen. Daar heb ik niets aan.”

Hij vervolgt: “Ik hoop overigens ook niet dat dat de reden is om het níet te draaien, omdat ze bang zijn dat luisteraars denken dat het een vriendendienst betreft. Luister onbevooroordeeld, dan ben ik tevreden.”

Playlist

Zelf kan Edwin zich goed in de positie van oud-collega’s als Frank Dane verplaatsen. Ze kunnen niet ingaan op alle verzoeken van buitenaf. “Bij de radio komen er per week twee of drie liedjes bij op de playlist.”

Lachend: “Als je dan de pech hebt dat je iets uitbrengt tegelijkertijd met Snelle, Bløf of Suzan & Freek, dan ben je de klos.”

Het interview met Edwin Evers kunt u lezen op de AD-site of via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Edwin Evers één keer per week terugkeert op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen