Tino Martin afgeslacht na ‘domme’ uitspraken bij Humberto

Tino Martin werd gisteren tijdens de uitzending van Humberto afgeslacht op Twitter vanwege zijn mening over het megafeest van Radio 538 en zijn ongevoelige uitspraken tegen een gast aan tafel.

Tino Martin en Marleen Hendrickx © Humberto

Het ging aan het begin van de uitzending van Humberto (terugkijken op RTL XL) over de felle kritiek die er is op het megafeest van Radio 538 in Breda. Onder het label ’testevenement’ zullen zaterdag 10.000 mensen gaan hossen op het Bredase Chasséveld, terwijl de horeca nog steeds gesloten zijn en de ic’s nog steeds vol liggen met coronapatiënten.

Tino wil lekker feesten

Tino Martin wil niets van de kritiek weten. Hij verdient al ruim een jaar bijna niets meer en wil gewoon optreden. Dat gaat hij zaterdag dan ook doen in Breda. Je moet de kritiek negeren, vindt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat dit doorgaat, al is het maar dat de overheid echt wel zijn plannetje heeft en dit drukken ze er gewoon door. Ik vind dat ook wel goed.”

Je moet niet buigen voor de honderdduizenden mensen die de petitie tegen het feest hebben getekend, aldus Tino. “We moeten uiteindelijk weer naar die 10 of 20 duizend man of een voetbalstadion met 50 duizend man kunnen. We moeten toch ergens beginnen en dit is het begin. Het is toch ook een test?”

Ionica onderwijst Tino

Wetenschapper Ionica Smeets legde Tino vervolgens uit dat het 538-feest niets met onderzoek te maken heeft. “Als wetenschapper zou je hier echt niet mee wegkomen. Sterker nog: mijn Bachelor-studenten zouden dit niet mogen doen als onderzoek. Het is heel slecht uitgedacht en er wordt niet na afloop getest.”

Ionica: “Als je wil kijken of dit veilig kan, dan zou het handig zijn als iedereen na afloop getest wordt. Een collega zei ook: ‘Het is alsof je gaat onderzoeken wat de risicofactoren zijn van kanker en dan mensen volgt, maar niet gaat kijken wie er kanker krijgt.'”

Tino had daar niet echt een boodschap aan: “Zo veel weet ik er niet van, maar ik ben wel heel benieuwd wat er dan na dit evenement gaat gebeuren. We moeten ergens beginnen.”

Ongevoelig

Later in de uitzending zat Marleen Hendrickx aan tafel, die intersekse is. Ze is biologisch gezien een man, maar haar lichaam heeft zich ontwikkeld tot een vrouw. Ze legde uit dat intersekse mensen vroeger ‘hermafrodiet’ werden genoemd, maar dat dat tegenwoordig als beledigend gezien wordt.

Tino vervolgens: “Mag ik wat vragen of niet? Ik heb nou even naar je geluisterd, maar ik begrijp het nog steeds niet. Of je het nou zo mag noemen of niet: ben je nou wel of niet hermafrodiet?”

Marleen: “Dat woord gebruiken we niet meer.”

Tino: “Dat gebruiken we niet meer, maar je bent het eigenlijk wel zeg maar? Ondanks dat we het niet meer zo mogen noemen.”

Marleen: “Ehh, nou, ik ben intersekse.”

Felle kritiek

De mensen spugen Tino volledig uit op Twitter. “Ik wilde een grap maken over het IQ van Tino Martin, maar dat is laag”, zegt Wim. Iris: “Ik kende Tino Martin niet, en ik had het niet erg gevonden als dat zo was gebleven.”

“Je ruikt gewoon geld l*l, over de rug van zieke mensen en overbelast zorgpersoneel”, meent Hannah. En Don: “De wetenschappelijke onderbouwing van Tino Martin over het 538-evenement. Dat miste ik inderdaad nog.”

“Tino Martin, stomme zak”, roept Willeke. En Caroline: “Het zou beter zijn als Tino vanaf nu gewoon z’n mond houdt.”

Vincent tot slot: “Heb blijkbaar iets gemist want Tino Martin bij Humberto gisteravond maakt veel los. Tino trad een jaar of 4,5 geleden op, op een feestje bij mijn autodealer. Had geen flauw idee wie hij toen was, maar had iets geroepen dat ‘de echte Froger beter is’. Viel niet lekker geloof ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen