Frans Duijts fel na mediastorm over ‘belachelijk dure auto’

Frans Duijts ergert zich aan de mediastorm over de aankoop van zijn nieuwe sportauto ter waarde van 300.000 euro. Hij hekelt de kritiek dat hij die tonnen ook aan goede doelen had kunnen geven.

Frans Duijts © Instagram

De uitspatting van volkszanger Frans Duijts ligt enigszins gevoelig, omdat hij juist rijk is geworden door fans die aan het eind van de maand nauwelijks de touwtjes aan elkaar vast kunnen knopen. Waarom zou je over hun rug zo’n extreem dure auto aanschaffen? Het wekt het en der onbegrip op.

Grote klok

Bij Shownieuws werd de uitspatting van Frans enigszins belachelijk gemaakt; daar had Patty Brard het zelfs over een midlife-auto. Al met al staat dus niet iedereen te springen om Frans’ stoerejongensaankoop, waarmee hij ook al geconfronteerd werd in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Hoe kijkt Frans naar de kritiek? Hij vertelt in weekblad Story: “Die geluiden ken ik ook en als reactie op deze auto kreeg ik online veel het verwijt waarom ik dit geld niet aan goede doelen heb gegeven. Die mensen weten alleen niet dat ik dat altijd al doe. Maar dat hoef ik toch niet aan de grote klok te hangen?”

Putjesschepper

Zijn fans wonen in huizen die nog niet eens 300.000 euro waard zijn. “Hoeveel ik ervoor betaald heb, gaat niemand wat aan. Al kun je er een leuk huis van kopen. Ik schaam me er niet voor. Dit is al heel lang mijn droom.”

Mensen moeten gewoon werken voor hun geld, vindt Frans. “Als je wil werken, is er overal werk. Ik zou zelfs putjesschepper worden als dat betekent dat er maandelijks geld binnenkomt. Maar je moet het wel willen. Ik zeg altijd, ook tegen onze kinderen: er ligt overal geld, maar je moet wel bukken om het te zien.”

De vrouw van Frans mag overigens niet in de sportauto rijden. Voor haar heeft hij hun huis laten verbouwen.

Instagram

De auto van Frans:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Frans Duijts zich schuldig maakt aan proletengedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen