‘Niet alleen gewone The Voice, ook The Voice Kids op zijn retour’

Niet alleen de gewone The Voice of Holland, maar ook kindervariant The Voice Kids begint een beetje te vervelen. Dat vindt opiniediva Angela de Jong. “Het heeft niets met kwaliteit te maken.”

The Voice Kids © William Rutten

Eigenlijk was vriend en vijand het er wel over eens: het afgelopen seizoen van de reguliere The Voice of Holland had gewoon niet genoeg talent. Het lijkt er een beetje op dat men dit format na ruim tien jaar wel een beetje gezien heeft, zoals dat eerder gold voor Idols en X Factor.

Minder belangstelling

Ook The Voice Kids begint nu te vervelen, zegt Angela de Jong in de AD-mediapodcast. “Je ziet dat de belangstelling echt wel minder wordt. The Voice Kids is nou niet een programma dat ik opzet op vrijdagavond omdat ik er heel veel zin in heb, maar mijn omgeving wel en dan kijk je het lekker weg.”

Lekker wegkijken is in elk geval niet genoeg om de concurrentie op afstand te houden, denkt Angela. Als ze wordt gevraagd of ze denkt dat SBS 6 met het juiste amusement op een gegeven moment The Voice zou kunnen verslaan, zegt ze: “Nou, dat denk ik wel.”

Vals zingende kinderen

Wat is er mis met The Voice Kids? “Ik zat iets anders te doen en vervolgens hoorde ik twee kinderen zó ontzettend vals zingen en ze gingen door. Toen dacht ik: godallemachtig, ze missen echt Anouk hier om even in klare taal te zeggen wat er met die kinderen aan de hand is of dat ze misschien niet goed genoeg zijn.”

Het draait in het programma niet om kwaliteit, aldus Angela. “Natuurlijk zijn het kinderen en moet je het een beetje lief doen en ga ik met alles mee, maar er is ook werkelijk geen pijl te trekken op wie er wel doorgaat daar en wie niet. Dat heeft niets met kwaliteit te maken.”

Martien als Voice-killer

Op welke manier zou SBS 6 The Voice de genadeklap kunnen geven? “Zet Chateau Meiland niet op donderdag, maar op vrijdag en dan ben je van The Voice Kids af”, denkt Angela’s collega Marcus den Blanken.

Een goed idee, zegt Angela, al moet Chateau Meiland volgens haar ook oppassen. “Het wordt geregisseerder en geregisseerder en bedachter en bedachter. Het heeft niets meer te maken met spontaan en origineel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is uw favoriete Voice-variant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen