Dochter confronteert Wilfred Genee met miljoenensalaris

Wilfred Genee is door zijn elfjarige dochter geconfronteerd met het miljoenensalaris dat hij verdient bij het mediabedrijf van John de Mol. “Mijn dochter leest alles nu, hè?”, aldus de tv-ster.

Wilfred Genee Foto: Wessel de Groot

De mannen van VI stapten medio 2018 over van RTL 7 naar Veronica. Waar ze bij RTL ieder 350.000 euro per jaar verdienden – RTL wilde in de onderhandelingen uiteindelijk niet verder gaan dan 390.000 euro – wist Wilfred bij Veronica een salaris van 700.000 euro los te peuteren. Dat is recentelijk gegroeid naar naar verluidt 1 miljoen euro.

Jaloers op Eva Jinek

Die extra bonus van drie ton zou Wilfred te danken hebben aan zijn werk bij Radio Veronica, waar hij nu vier ochtenden per week wat plaatjes draait en nieuwtjes doorneemt met zijn gasten. Al met al behoort Wilfred daarmee qua verdiensten tot de top van Hilversum.

Het steekt Wilfred wel een beetje dat hij als relatief harde werker in Hilversum – aan een 40-urige werkweek komt geen enkele tv-ster – minder verdient dan Eva Jinek. Zij pakt 1,2 miljoen euro per jaar en heeft nu gewoon lachend zes maanden vakantie.

Dochter vraagt Wilfred

Dat zijn salaris gewoon op straat ligt, vindt Wilfred wel een beetje ongemakkelijk, vertelt hij aan Voetbalzone. “Mijn dochter leest alles nu, hè? Die is 11, dus die leest alles wat op social media en internetsites voorbijkomt. Die stelt mij soms vragen… Ze vroeg laatst: ‘Wat verdien je?’ Ik zei: ‘Dat hoef jij niet te weten.'”

Zijn dochter wist het echter al. “Ze las gewoon ergens mijn salaris terug. Ze zegt: ‘Ik heb het opgezocht en voor VI verdien je dat en je verdient ook nog wat voor de radio en volgens sommige mensen verdien je dat.’ Alles kom je tegen. Ik zei: ‘Lekker dit.’ Ze zei: ‘Als jij het me niet vertelt, dan zoek ik het zo op. Ik vind alles van je.'”

Strak pakje

Wilfred vindt het sowieso ongemakkelijk dat zijn gezin alles kan terugvinden wat hij zegt. “Mijn vrouw zegt ook wel eens: ‘Hartstikke leuk dat je altijd zo uitgesproken bent, maar je moet wel weten dat het ook impact heeft op meer.’ Soms, heel soms, hou ik daar nu ook rekening mee.”

Hij vindt het vervelend dat zijn uitspraken af en toe worden uitgelicht. “Wat ik lastig vind op de radio… Ik maakte laatst een keer een grap dat ik een keer in de sportschool stond en ik zag daar een meisje van een jaar of 26 (op de radio schatte hij haar nog 22, red.), die allerlei squatbewegingen maakte in een heel strak pakje.”

Glurende Wilfred

Wilfred legde zijn sidekicks voor of hij daar nou naar mocht kijken of niet. “Dan lees ik even later terug: ‘Wilfred staat te gluren naar meisje in de sportschool‘. Dat lezen mijn vrouw en kinderen ook. Ik zei: ‘Lili, het is functioneel, ik probeer daar een discussie op te starten over hoe het überhaupt werkt in de sportschool.'”

Heel vervelend, aldus Wilfred. “Dan wordt het uit zijn verband getrokken en dan worden zij ermee geconfronteerd. Dat zegt zij dan ook. Dan zeg ik: ‘Ja, dan kan ik mijn werk niet meer doen en dan moet ik stoppen met mijn werk.’ Alles wordt nu quotes en die worden uit zijn verband getrokken.”

Mond houden

Moet hij hier niet een beetje de hand in eigen boezem steken? “Daar doe ik zelf ook aan mee, dus ik ga nu niet de heilige spelen. Ik bedoel: wij werken er ook aan mee in ons eigen programma. Wie zaait, moet ook oogsten en wie uitdeelt, moet ook kunnen ontvangen, dus voor mij is het niet erg.”

“Ik ervaar de consequenties als een onderdeel van mijn vak, maar er zijn nu soms wel momenten dat ik mijn mond hou en dat doe ik voor mijn gezin.”

Interview

Het interview met Wilfred Genee bij Voetbalzone:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wilfred Genee 1 miljoen euro per jaar waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen