Telegraaf verbijsterd bij bezoek aan Edwin Evers: ‘Dit past hem niet’

Edwin Evers heeft een journaliste van De Telegraaf behoorlijk verrast met zijn luxe landhuis in Harderberg, waar hij vele miljoenen euro’s in heeft gestoken. Het past hem niet, schrijft ze.

Edwin Evers © Radio 538

De radiogrootheid bewoont een historisch landhuis in Hardenberg, waar hij als een soort koning woont. De journaliste van De Telegraaf wist even niet wat ze zag toen ze bij Edwin langskwam voor een interview. Het landgoed heeft een behoorlijke indruk op haar gemaakt.

‘Het past hem niet’

De journaliste begint haar stuk als volgt: “Het is zo verleidelijk om een interview met Edwin Evers te starten met een lofzang op zijn huis. Dat is buitengemeen groot en geweldig, omgeven door historisch groen en helemaal perfect ingericht.”

Het voelde volgens haar toch wat onwennig. “Nou hebben veel bekende dj’s van die prachtige stulpjes, helemaal goed en eigenhandig verdiend. Maar bij Evers lijkt het op de een of andere manier niet zo te passen.”

Nooit meer werken

Waarom past het Edwin niet? “Dat komt misschien door zijn ’gewone’ uitstraling, de jongen-van-hiernaast. Terwijl Evers natuurlijk helemaal niet gewoon is.”

In al die decennia heeft Edwin goed geharkt bij de radio en daardoor hoeft hij eigenlijk nooit meer te werken. De voormalig Radio 538-ster in het interview: “Ik heb echt geen seconde spijt gehad.”

Typetjes

Waar hij nog wél veel plezier uit haalt, zijn typetjes. Toch wil hij daar ook geen show omheen bouwen. “Als je iets met dat soort imitaties wil, moet je een podcast of een ander regelmatig terugkerend medium opzetten. En dat wil ik juist niet meer. Ik wil niet meer vast, ik wil ruimte en vrijheid en tijd!”

Een groot interview met Edwin Evers kunt u dit Paasweekend lezen in De Telegraaf, op pagina T28.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Edwin Evers is opgevolgd door Frank Dane. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen