Henny Huisman vindt Paul de Leeuw niet geschikt als Op1-host

Henny Huisman vindt Paul de Leeuw niet geschikt als presentator van Op1. Hij wil aardig gevonden worden en dat past niet bij een kritische talkshow, vindt de Soundmixshow-beroemdheid.

Paul de Leeuw © Op1

Paul de Leeuw wordt behoorlijk bekritiseerd als presentator van Op1. Veel mensen vinden hem veel te licht voor dat programma. Ook Henny Huisman is die mening toegedaan, laat hij weten op Radio Veronica. “Het grote probleem is – ik heb het even gevolgd – dat met name Paul heel erg aardig gevonden wil worden.”

Ongemakkelijk

Aardig gevonden willen worden en een journalistieke talkshow presenteren gaat niet samen, aldus Henny. “Dan kun je nooit vragen stellen die je eigenlijk zou willen stellen, want dan word je natuurlijk niet zo aardig gevonden als je echt goede vragen stelt.”

Presentator Wilfred Genee is het daarmee eens. “Je zag bij Paul laatst ook een beetje de opluchting toen hij uiteindelijk kon gaan zingen, weet je wel? Toch ligt dat Paul meer, denk ik. Een lastige vraag stellen vindt hij ongemakkelijk. Je moet ook ongemakkelijke vragen durven stellen.”

‘Paul hoort daar niet’

Wilfred doelt erop dat Paul begon mee te zingen met zijn gast Marco Bakker. “Het liedje met Marco Bakker deed hij geweldig”, vindt Henny.

Henny: “We komen eigenlijk tot de conclusie dat Paul de Leeuw daar niet hoort in Op1.”

Het gekke is dat Paul wel kritisch kán zijn, aldus Wilfred. “Wat ik zo gek aan hem vind: Paul zat een keer bij mij, bij BNR, en toen ging hij he-le-maal los op Wybren van Haga. Hij maakte hem helemaal met de grond gelijk. Ik dacht toen: hij heeft het wel in zich. Als hem ergens iets stoort of iets kritisch wil zeggen, dan kan hij het wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen