The Voice of Holland toe aan tv-pauze? ‘De spoeling is te dun’

Eigenlijk is vrijwel iedereen het erover eens: het afgelopen seizoen van The Voice of Holland barstte niet bepaald van het talent. Is de kijkcijferhit van RTL 4 toe aan een pauze van één of twee jaar?

The Voice of Holland © RTL

The Voice verliest volgens sommige kijkers en critici een beetje zijn glans. Het afgelopen seizoen was alleen maar veelbesproken omdat er een kandidaat in de finale stond die niet kon zingen. Als je daarmee de tongen losmaakt, dan is dat voor een talentenjacht toch wel treurig. De spoeling is te dun geworden, klinkt het in de mediapodcast van De Telegraaf.

Twee jaar zonder

Het was heel saai, zegt tv-kenner Rob Goossens. “Dit seizoen ging je bijna terugverlangen naar Lil’ Kleine, omdat er bij de kandidaten niet heel veel sprankelends zat. Eigenlijk was Jasper de redder van dit seizoen The Voice. Hij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er toch nog iets gebeurde.”

Filmjournalist Marco Weijers daarop: “Ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik ben afhaakt. Ik heb jarenlang wel The Voice gekeken en ik heb het gewoon wel gezien en gehoord. Een jaartje zonder of misschien twee jaartjes zonder: het zou me helemaal niet kunnen bommen.”

‘Spoeling te dun’

Het idee achter talentenjachten is wel heel leuk, vindt Rob. “Wat ik leuk vond aan dit soort programma’s, vanaf de eerste Idols, is dat je live getuige bent van de ontdekking van laat zeggen Lionel Messi. Dat je denkt: er komt nu iemand het podium op en met de andere kijkers zit jij op de eerste rij en zie je iets ontstaan.”

Marco: “Ja, maar de spoeling is zó dun. Als je uiteindelijk ziet wat er van ál die talentenshows uiteindelijk is komen bovendrijven… Er zijn een paar grote, absoluut, maar er zijn ook zo veel mensen die nooit meer met de kop boven het maaiveld uitsteken daarna. Waar je nooit meer iets van hoort. Ja, misschien op de braderie in het avondprogramma en dat er dan heel groot staat: ‘Derde finalist van The Voice in 2017.'”

Afhakers

Rob vreest voor afhakers. “Ik denk dat heel veel mensen een beetje het gevoel hebben van: we hebben al elf seizoenen lang zitten hopen dat in The Voice de nieuwe Michael Bublé zou opstaan, maar als je maar wacht en wacht en het komt niet, dan is er een moment dat je denkt: ik sla één of twee seizoenen over en als er echt een heel grote opstaat, dan hoor ik het wel.”

En The Voice Kids dan? “The Voice Kids heeft nog een vertederingsfactor die heel erg meespeelt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen