Angela de Jong overwoog stem op Thierry Baudet na aanval bij Jinek

Angela de Jong kreeg bijna zin om op Thierry Baudet te stemmen nadat hij vorige week werd aangevallen door Martijn Koning in Jinek. Dat bekende ze vanochtend in Goedemorgen Nederland.

Angela de Jong © WNL

Het fragment van de weglopende Thierry Baudet bij Jinek werd vanochtend herhaald in Goedemorgen Nederland, waar CDA-leider Wopke Hoekstra de co-presentator was. “Ga jij mij d’r ook nog wat over…?”, vroeg hij geschrokken aan presentatrice Welmoed Sijtsma, toen hij dacht dat het filmpje nog liep.

Fluisterende Wopke

Welmoed wist dat de fluisterende Wopke gewoon in beeld was en vroeg hem: “Nou ja, je vroeg: ‘Ga je mij er ook nog iets over vragen?’ Nou, bij deze dan: wat vond je ervan?”

Wopke: “Ja, het is natuurlijk als presentator hier even wennen op welk moment je vragen mag stellen en op welk moment je vragen moet beantwoorden. Volgens mij wil Angela er eerst wat over zeggen. Dus Angela, wat vond je ervan?”

Angela steunt Thierry

Angela de Jong begrijpt goed dat Thierry wegliep tijdens de speech van Martijn Koning. “Ik vond het uiterst ongemakkelijke televisie. Het was geen conference, maar vooral een enorme haattirade tegen die man. Hij haalde zijn vriendin en toekomstige kinderen bij. Dat vond ik al buiten alle perken gaan.”

Bíjna overwoog Angela om een Forum-stemmer te gaan worden. “Het was zo ongemakkelijk dat ik op een gegeven moment ook bij mezelf dacht van: ik krijg bijna zin of behoefte op om hem te stemmen, terwijl ik totaal niet van Forum voor Democratie ben.”

Wopke en Hugo

Wat vonden Wopke en Angela’s medegast Hugo de Jonge ervan? Wopke: “Het begint ermee dat iedereen, maar zeker ook een cabaretier, heel veel moet kunnen zeggen. Daar moet je ook niet te snel moeilijk over doen als politicus. Maar ik vond dit en met name het moment waarop de vriendin van Baudet erin wordt getrokken op een manier die ook gaat over wie zij is, echt niet kunnen.”

En Hugo: “Laten we ook niet onmiddellijk een martelaar maken van Thierry Baudet. Hij is ook de man die een dag later exact hetzelfde doet met de man van Kaag.”

Fragment

Een fragment uit Goedemorgen Nederland:

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen