84 procent wil dat Paul de Leeuw vertrekt als presentator Op1

Paul de Leeuw blijft weinig populair als presentator van Op1. Van de lezers van Mediacourant ziet 84 procent hem het liefst snel vertrekken, blijkt uit een poll onder ruim 10.000 bezoekers.

Paul de Leeuw © Op1

De aanstelling van Paul de Leeuw als Op1-host kon eind vorig jaar al direct op veel kritiek rekenen. De talkshow is het belangrijkste opiniërende programma van de publieke omroep en daar moet je geen tv-clown op zetten, luidde de kritiek. Paul heeft één groot voordeel en dat is zijn innige vriendschap met Frans Klein, de tv-directeur van de NPO.

Negatieve reacties

De kritiek op Paul bij Op1 is fors. Story-baas Guido den Aantrekker is een van de grootste criticasters. “Wie p*jpt Paul de Leeuw bij de NPO dat hij daar de boel zó mag verkloten?”, twitterde hij woest. “Paul de Leeuw, echt, go home. Wat een dedain jegens alle kijkers van Op1, deze VRESELIJKE presentatie. Wegwezen.”

Paul werd ook onder vuur genomen in het gezaghebbende programma Media Inside en Shownieuws sprak zelfs van ‘tenenkrommende televisie‘. Wilfred Genee deed in meerdere programma’s zijn best om negatieve uitspraken over Paul te ontlokken, dus wat hij ervan vindt is ook wel duidelijk.

84 procent

Volgens de lezers van Mediacourant is het eveneens de hoogste tijd dat Paul vertrekt als Op1-host, blijkt uit een poll. Op de vraag: ‘Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?’, werd tot afgelopen weekend ruim 10.000 keer gereageerd.

Maar liefst 84 procent stemde voor ‘Paul moet vertrekken bij Op1′, terwijl de resterende ’16 procent’ antwoordde: ‘Paul is geweldig als Op1-host’.

Rob Goossens

De grote vraag is in dit soort gevallen altijd: wat vindt Rob Goossens ervan? De tv-kenner uit zijn mening in de nieuwste editie van zijn Telegraaf-podcast. “Dat Paul de Leeuw er nog wel zit en Sven Kockelmann straks niet meer, dat is wel heel bijzonder”, oordeelt de namaak-Angela.

Waarom doet Paul het zo slecht? “Ik heb het al eerder gezegd: ik denk dat we Paul de Leeuw niet eens echt iets hoeven kwalijk te nemen, omdat het niet echt zijn soort show is en hij ook nog privé-omstandigheden heeft waardoor hij niet zo lekker in zijn vel zit. Een excuus is dat nooit: als je topsport bedrijft, moet je er gewoon staan.”

Privé-omstandigheden

Rob doelt hier op het overlijden van Pauls vader in december. Dat is alweer ruim drie maanden geleden, werpt de podcasthost tegen. Rob: “Ja, maar mensen gaan daar anders mee om. Misschien ben ik te mild en heb je helemaal gelijk hoor. Dat we eigenlijk moeten zeggen: joh, Paul, man, het is ook alweer maanden geleden en iedereen z’n ouders gaan dood. Maar weet je, we zitten er allemaal anders in.”

Ook als je vader overlijdt, moet je gewoon presteren, vindt Rob. “Zo’n talkshow maken is een vorm van topsport en als je er staat moet je gewoon een topuitzending neerzetten.”

Reservebankje

Zijn advies aan de NPO? “Als je Sven Kockelmann naar huis stuurt, zet dan ook Paul de Leeuw weer op het reservebankje.”

Dat zit er niet in. Zoals gezegd is NPO’s tv-baas Frans Klein een van Pauls beste vrienden. Hij prees Paul in december als Op1-host. “Paul is een van de grootste makers die de televisie ooit heeft voortgebracht. Niet alleen de publieke televisie, maar hij is gewoon origineel en uniek in zijn soort.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen