‘Jack van Gelder maakt verrassende overstap naar RTL’

RTL haalt Jack van Gelder in huis voor de presentatie van de Champions League. Hij wordt dan ingezet op avonden dat Humberto Tan niet kan. Dat heeft Wilfred Genee gezegd op Radio Veronica.

Jack van Gelder © RTL

Jack van Gelder (70) is ouder dan het medium televisie (in Nederland) en werd daarom onlangs de laan uitgestuurd door Ziggo Sport. Hij dook deze winter wel op als commentator bij Ziggo Sport, maar het liefst gaat hij door in de sportverslaggeving op televisie. Wat dat betreft is er goed nieuws te melden, aldus Wilfred.

‘Jack naar RTL’

Wilfred heeft in de wandelgangen gehoord dat Jack bij RTL gaat tekenen. “Jullie noemen die naam en ik hoor in de wandelgangen steeds het verhaal over Jack – maar misschien is het niet waar, hè – dat hij de back-up gaat worden van Humberto bij RTL 7. Voor de Champions League.”

Hoe gaat dat er dan uitzien? “Humberto doet straks twee keer per week de Champions League, maar hij zal niet altijd kunnen, omdat hij het ook druk heeft met andere dingen en dan zou Jack daar volgens mij de vervanger van worden. En hij zou ook langs het veld gaan staan om zo nu en dan de interviews te doen.”

Bart en Simon

Helemaal zeker weet Wilfred het niet. “Dat is in de wandelgangen, hè? Dat gonst rond in de wandelgangen.” Het zou een mooie klus zijn na zijn ontslag bij Ziggo. “Dat vindt hij niet leuk en dat kan ik me goed voorstellen, want hij wil graag nog door.”

Voor de huidige sportpresentatoren van RTL 7, Bart Nolles en Simon Zijlemans, zou dat een degradatie betekenen. “Dat zou betekenen dat Simon en Bart dan… Misschien de verslaggeving.”

Update

RTL laat weten niet in gesprek te zijn met Jack van Gelder.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen