Wilfred Genee vindt Paul de Leeuw ongeschikt voor Op1

Wilfred Genee vindt Paul de Leeuw niet zo geschikt als presentator van Op1. Voor de presentatie daarvan heb je een wat meer journalistieke achtergrond nodig. Dat heeft de Veronica-ster gezegd in zijn programma op BNR Nieuwsradio.

Paul de Leeuw en Wilfred Genee Foto: RTL, Olivier Thijssen / Talpa, Wessel de Groot

Al de hele week probeert Wilfred in zijn verschillende programma’s uitspraken te ontlokken over de aanstelling van Paul bij Op1, maar de reacties leken hem niet echt te bevredigen. Bij BNR kwam de aap uit de mouw: hij vindt Paul zelf gewoon niet zo’n goede keuze.

Nadat hij Paul al niet onderuit kreeg in de radiovariant van VI – zijn sidekicks reageerden erg positief – lukte het hem ook al niet in de tv-variant. “Dat kan hij wel hoor. Dat is leuk voor hem, man“, merkte René van der Gijp op.

En Johan Derksen: “Ik denk dat hij het heel goed kan. Hij kan serieuze onderwerpen ook heel goed en hij kan goed met mensen communiceren. Ik vind het niet zo’n gekke keuze. Hij wordt natuurlijk als een soort clown gezien, maar hij kan ook serieuze en verstandige gesprekken voeren.”

Daar kwam ook Wim Kieft nog eens overheen. “Ik zie hem graag.”

Wilfred viel daarna even stil; het is duidelijk dat hij een andere reactie verwachtte.

Eus heeft Wilfred door

Bij BNR had zijn studiogast Özcan Akyol hem door. “Wat vind je eigenlijk van die keuze voor Paul de Leeuw?“, probeerde Wilfred voor de zoveelste keer deze week.

Özcan: “Ja, ik ken jouw tactiek: jij hebt een mening daarover en nu ga je proberen om míj die mening te laten vertellen. Ik kaats hem terug: wat vind jíj van de keuze?

Wilfred: “Ik vind het uitermate opmerkelijk. Een bepaalde journalistieke achtergrond zou misschien wel op zijn plaats zijn voor dit programma.”

Dan snel: “Aan de andere kant kun je zeggen: het is out of the box gedacht. Misschien kan hij ons enorm verrassen en kan hij beter interviewen dan we met z’n allen denken.”

Koekje van eigen deeg

Vervolgens confronteerde Özcan Wilfred keihard met zijn eigen interviewstijl. “Maar jij vindt eigenlijk dat hij daar niets te zoeken heeft?“, legde Eus zijn collega in de mond.

Wilfred: “Nou, dat heb ik niet gezegd. Maar ik vind het opmerkelijk. Oké, wat vind jij ervan Eus?

Özcan droog: “Ik heb daar niet zo’n mening over.”

Wilfred lachend: “Ik wist dat je dat zou zeggen, ik wist dat je zo voorspelbaar bent wat dat betreft. Want je denkt: er komt weer een kop uit, ik ga dat niet doen.”

Tactiek

Özcan: “Maar jij zegt net dat je Paul de Leeuw ongeschikt vindt voor Op1.”

Wilfred: “Nee, dat zeg jij net.”

Özcan: “Nee, maar dat is jouw tactiek. Ik hou jou een spiegel voor. Dat is wat jij doet altijd.”

Wilfred: “Jij hoeft mij niet uit te leggen wat mijn tactiek is natuurlijk.”

Özcan: “Jammer dat je het niet in hem ziet zitten, maar we wachten het af.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen