Paul de Leeuw ook in 2021 terug als Op1-host: ‘Hij is uniek’

Paul de Leeuw mag na de jaarwisseling verder als Op1-presentator. Zijn goede vriend Frans Klein, de tv-baas van de NPO, ziet hem graag samen met Astrid Joosten verder bouwen aan de vrijdag-Op1.

Op1 Foto: NPO

Na zijn mislukte commerciële avontuur bij RTL 4, is Paul de Leeuw weer terug op het NPO-nest. Tot verrassing van velen werd hij begin november gebombardeerd tot een van de presentatoren van Op1, in een duoschap met Astrid Joosten. Het was de afspraak om in elk geval tot de jaarwisseling door te gaan, maar nu mogen ze dus ook in 2021 verder met elkaar.

Origineel en uniek

Frans Klein is nog altijd erg enthousiast over zijn goede vriend Paul de Leeuw. “Je gebruikt het woord dat ik hem heb ‘gesteund’, alsof het alleen maar over een soort gunfactor gaat, maar Paul is een van de grootste makers die de televisie ooit heeft voortgebracht. Niet alleen de publieke televisie, maar hij is gewoon origineel en uniek in zijn soort.”

Hij vindt dat Paul heel erg op zijn plek zit bij Op1. “We hebben toevallig afgelopen vrijdag de eerste evaluatie gehad en vooral gezegd: ‘Blijven bouwen.’ We gaan na de jaarwisseling dus door met dit duo en we gaan op de zondag een nieuw duo introduceren”, onthulde hij gisteren in De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1.

Minachting

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het belachelijk dat Paul de Leeuw de talkshow mag blijven presenteren. “Paul de Leeuw moet wel héél dikke maatjes zijn met Frans Klein dat deze aanfluiting én minachting van de kijkers erdoorheen geperst wordt. Ons kent ons bij NPO”, twittert hij.

Het fragment met Frans Klein:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen