Shownieuws vindt Paul de Leeuw heel slecht als Op1-presentator

Het tv-programma Shownieuws liet zaterdagavond geen spaan heel van Paul de Leeuw als de nieuwe presentator van Op1. Hij is totaal niet geschikt voor die plek, vinden de deskundigen van de pittige showrubriek.

Paul de Leeuw Beeld: Shownieuws

Paul de Leeuw vormt sinds kort samen met Astrid Joosten het nieuwe vrijdagduo van Op1, maar is volgens critici veel te licht voor dat programma. De twee hadden vrijdagavond minister Hugo de Jonge aan hun tafel zitten, maar veel kijkers – en ook columnist Jan Dijkgraaf – vonden het een slijmerig en totaal kritiekloos vraaggesprek. Daar sluit Shownieuws zich bij aan.

Tenenkrommende televisie

Bart Ettekoven begrijpt alle kritiek ‘volkomen’. “Ik vond het ook tenenkrommende televisie. Ik denk wel: Paul de Leeuw is Paul de Leeuw en toen bekend werd dat hij dit programma ging maken, dacht ik wel (trekt angstig gezicht, red.): oké, spannend, nieuw. Hij zei zelf dat hij een nieuwe weg in wil slaan en laten zien dat hij de serieuze kant ook heeft en die zie ik nog niet zo. Ik zie eigenlijk nog steeds dezelfde Paul de Leeuw die ik al jaren op televisie zie, weliswaar wat rustiger.”

Royaltyfan Sandra Schuurhof sluit zich daarbij aan. “Het einde was wel een beetje dat je denkt: waar gaat het nog over? De Jonge kreeg natuurlijk ruim baan, kwam met alles weg. Het was een heel makkelijk warm bad waarin hij zich bevond.

Bart: “Ja, er waren weinig kritische noten.”

Paul op les bij Pauw?

Sandra vindt dat Op1 een te lichte koers vaart. “Het is een keuze van Op1 geweest. Op het moment dat je Paul de Leeuw en Astrid Joosten daar op vrijdag neerzet, dan heb je daar gedachten bij. Je wil relaxed en gezellig het weekend in, als tegenhanger van Beau op vrijdagavond.”

Ze denkt dat Paul er goed aan doet om ‘een paar trainingen te volgen bij Jeroen Pauw’. “Het is echt een vak apart om een politicus goed te kunnen interviewen. Er zijn weinig tv-presentatoren die dat goed kunnen. Je moet dan ook heel goed weten waar je het over hebt.”

Patty gematigd kritisch

Patty Brard nam het nog enigszins op voor Paul. “Ik moet zeggen: als je het zó monteert, dan klinkt het een stuk onrustiger dan als je het hele interview ziet. Ik heb me eigenlijk niet zo heel erg geïrriteerd aan het interview. Als je het in het geheel ziet is het heel rustig. Dit is best wel alles op een rijtje.”

Maar ook zij vond het inhoudelijk niet goed. “Het enige wat ik echt wilde weten is wanneer het vaccin komt en of het gevaarlijk is. Op al die vragen heb ik eigenlijk geen antwoorden gekregen, moet ik eerlijk zeggen. Misschien is de overgang van Holland’s Got Talent en Ranking the Stars naar zo veel inhoud iets te snel geweest.”

Meld u aan
Laat het mij weten wanneer er
92 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Uuuh
november 24, 2020 10:36

Het is triest om te zien hoe Paul zijn eigen finale zit te verpesten….

Gast
🐦 Meneer de Uil
november 23, 2020 22:27

Chico Lama vindt er ook geen høl aan, zo heeft ie mij in vertrouwen verteld.

Gast
Kwaaie Pier
november 23, 2020 14:00

Moet valsePatyPOep weer commentaar geven  zelf komt ze amper uit haar woorden

Gast
Mark
november 23, 2020 13:55

Waarom kan Jaap Jongbloed niet? Of is die van de TROS (OP1 vrijdag = AVROTROS). Ik zou Jaap en Astrid weer bij elkaar brengen en dan een soort van Jongbloed & Joosten.

Gast
Rina Smit
november 23, 2020 13:33

Paul de Leeuw is totaal ongeschikt, terug naar Annie De Rooi Paul.

Gast
robert
november 23, 2020 10:20

Ben het er mee eens, heb vrijdag gekeken en was ook verbaasd, Paul lijkt echt niet meer de maker van voorheen. Hij maakt misplaatste grapjes op momenten dat het niet past en wil zo dat zo graag kunnen doen, dat hij geen rekening houdt met Joosten, die voor de zuinige en strenge schooljuf uitstraalt. Is ook niet leuk meer. Is zo’n oma geworden die je de hele tijd corrigeert omdat dit nu eenmaal de taak van een oma is en moet zijn. Bah.

Gast
Guttegut
november 23, 2020 10:09

Ik vind Shownieuws een ongelooflijk kut programma. Met heel erg ongeschikte presentatoren.

Gast
Oja
november 23, 2020 09:55

Of Paul al dan niet interviewtraining gaat volgen doet er weinig toe. De kijker ziet hem als een komediant (wat ie niet is), en dus zal het heel lang duren voordat hij uberhaupt wordt gezien als interviewer….kansloos dit.

Gast
Frans.D
november 23, 2020 09:16

Paul moet een megastal voor varkens beginnen ,die zijn gek op zo uitelijk.

Gast
Fidel
november 22, 2020 23:28

Paul de Leeuw op 1 als presentator is lachwekkend. Die man is oliedom en baggervet. Een verschutting. Lekker liedjes zingen voor de rode familie. Vetbetaald. Zoals het ik een echte socialist betaamt.

Gast
Leo knots
november 22, 2020 21:52

Paul de Leeuw en te licht? Dit moet een grapje zijn

Gast
Leo knots
november 22, 2020 21:19

Paul de Leeuw en te licht? Mediacourant maakt zeker een grapje

Gast
critikast
november 22, 2020 20:57

Moet Patty Brard iemand beoordelen op journalistieke inhoud ? Het moet niet gekker worden! Los van Paul de Leeuw, die inderdaad nooit zal loskomen van zijn ‘clown-imago”, kan het toch niet zo zijn dat we iemand als Brard een journalistiek en inhoudelijk oordeel moeten laten geven !

Gast
Marga.
november 23, 2020 01:23
Antwoord op  critikast

Goed punt.
Brard is het equivalent van een DROL.

Gast
Tom
november 22, 2020 20:55

Laten we het er op houden dat Paul de Leeuw wat uren moet draaien voor zijn salaris. Het niveau is echter zo infantiel dat ik het gevoel heb naar afleveringen van Sesamstraat te kijken. Laten we hem niet veroordelen, niet uitschelden, maar hem aanmoedigen te stoppen.
Mijns inziens heeft hij wel voldoende zelfreflectie om dat ook in te zien. Tenslotte heeft zijn werkgever hem hier geplaatst wat onverantwoord en verdrietig tegelijk is.

Laatst bewerkt 4 dagen geleden door Tom
Gast
Promo
november 22, 2020 20:41

Je gaat toch niet op je vrije vrijdagavond naar die varkenskop van Paul zitten kijken!

Gast
Bert Houwakker
november 23, 2020 02:19
Antwoord op  Promo

Dat vette zwijn weet nog niet eens wat er van hem verwacht wordt.

Laatst bewerkt 3 dagen geleden door Bert Houwakker
Gast
Dibbes
november 23, 2020 19:00
Antwoord op  Bert Houwakker

Volgens mij hebben Promo en Bert H.niet door dat het uiterlijk van Paul niet relevant is. We hadden het over zijn kwaliteiten als gespreksleider. Over niveau gesproken….

Gast
anoniem
november 22, 2020 20:28

Ben geen Op1 kijker, maar ik heb eventjes gekeken naar hem..
Het viel me mee, al voelt het of hij zich in moet houden niet opeens iets geks te doen.. :-)

Gast
Dolfinarium Harderwijk
november 22, 2020 20:36
Antwoord op  anoniem

De Obese Zeeleeuw is Niet Op Zijn Plek

Gast
anoniem
november 22, 2020 20:56

Dolfijnen in een aquarium ook niet? :-)

Gast
Arian
november 22, 2020 19:40

Paul is nooit leuk geweest. Paul is en blijft een smerige bruinstampende nicht zonder enig niveau.

Gast
Dolfinarium Harderwijk
november 22, 2020 20:36
Antwoord op  Arian

Dikke schreeuwlelijk zonder diepgang.
En zn liedjes zijn ook kut.

Gast
Dorine
november 22, 2020 18:16

Mee eens!! Hij is muziekaal, creatief, humoristisch, maar heeft geen talent voor dit soort programma’s. Stelt zichzelf teveel in het middelpunt en dat lijkt heel ongemakkelijk omdat het vaak niet gepast is.

Gast
jacques groenen
november 22, 2020 18:07

Voor een stevig interview is een bepaalde intelligentie in combinatie met improvisatievermogen vereist…het snelle denken zeg maar…dat bezitten zowel Paul als beau en Jinek gewoon niet…al is Jinek nog lerende en zit er nog verbetering in mits zij…maar vooral anderen om haar heen…kritisch blijven op haar functioneren…ik krijg nu het gevoel dat ze tevreden is met haar stijl…vandaar dat ik vind dat ze stilstaat sinds ze de publieke omroep verliet…maar dat zie je wel vaker bij mensen die de overstap naar commercieel wagen…zij zien dat wellicht onbewust toch als een beloning voor hun expertise en zijn dus als de dood om zichzelf te veranderen en/of te verbeteren…de grootste vergissing zit ‘m in het feit dat ze vaak denken dat zo’n overstap een promotie is omdat het salaris hoger is…dus ze zal scherper en vinniger moeten worden om niet de zoveelste tslkshowflop te worden…maar terug naar Paul…voor hem is het te laat…het maakt niet uit waar je hem neerzet…het enige wat hij nog kan is teren op andermans kwaliteiten zoals bij de kwis…ook heeft hij zichzelf aan de ketting gelegd qua homoristische mogelijkheden door de ‘pisnicht’ discussie met Youp…’n cabaretier verbieden te beledigen is eigenlijk hetzelfde als een cartoonist verbieden Mohammed te beledigen…

Cabaretiers zijn tenslotte de nationale hofnarren…

Gast
Dolfinarium Harderwijk
november 22, 2020 20:38
Antwoord op  jacques groenen

My god. Wat veel lettertjes.
Effe kort: Paul is kut. Dat is de bottomline toch? 🤣🤣🤣🤣

Gast
Bert Houwakker
november 23, 2020 02:30
Antwoord op  jacques groenen

Treurig nieuwtje…
Paultje de Vetklep wordt afgeserveerd dit de zijdeur.

Er is werkelijk niemand, niemand, die dit dikke gedrocht terug wil zien op tv.

Alsjeblieft, Paul, sodemieter een eind op en maak Nederland blij.

*Je bent zo fokking irritant, rot op en blijf deze keer écht weg. Maak ons blij. Koop een huis op Martinique en blijf daar voor altijd.

Maar sodemieter alsjeblieft !! op van die Nederlandse zenders en laat ons met rust.

Wij hebben echt helemaal volkomen genoeg van je.
Je bent echt helemaal volkomen over de datum van houdbaarheid.

We zijn jou zum kotzens zu helemaal beu*

Nou.
Ik hoop dat hij het begrijpt.
Er was geen woord Frans bij.
Misschien dat de boodschap nu aankomt.

Namens al die 1288 andere reaguurders,

Bert Houwakker.
Hoofddorp.

Gast
Ruud
november 23, 2020 21:16
Antwoord op  Bert Houwakker

In ieder geval ook namens mij. Als ik zap en ik zie die vette dikke egotripper dan ben ik meteen weg. Zou fijn zijn als die schreeuwlelijk opgerot is.

Gast
Piepmuis
november 22, 2020 18:04

Paul was vroeger leuk. Maar dat was heeeel vroeger. Nu is Paul helemaal niet meer leuk.

Gast
J. Lodder57@upcmail.nl
november 22, 2020 16:39

Gelijk van de buis halen die kerel. Vervelende vent. 6

Gast
Opa henk
november 22, 2020 16:02

Terecht deze kritiek maar laten we niet vergeten echt stevig interviewen doet jinek ook niet

Gast
Ruud
november 23, 2020 21:17
Antwoord op  Opa henk

Wel bij Baudet of Wilders, maar niwt bij links, stelt eens kritisch vraagje en dat is dan alles

Gast
Pauw de Peeuw
november 22, 2020 15:58

Jammer dat jong talent zo weinig kans krijgt. Paul is al even over z’n uiterste houdbaarheidsdatum heen.

Gast
Rita
november 22, 2020 15:53

Paul de Leeuw is niet geschikt voor het programma op 1 .
Zet er Sven Kockelman bij.

Gast
Robert
november 22, 2020 15:37

Paul de Leeuw heeft zich, vooral in het verleden, best bewezen en heeft heus zo zijn talent. Een talkshow op NPO1 behoort daar niet bij. Dat is een te grote jas voor hem. Het blijft vrijblijvend gebabbel en hij is nauwelijks in staat 1 zin behoorlijk tot een einde te brengen. Maar ha, de hypotheek moet betaald en dan moeten er klussen komen. Het is toch een beetje alsof je Gordon Buitenhof laat presenteren..

Laatst bewerkt 4 dagen geleden door Robert
Gast
Dolfinarium Harderwijk
november 22, 2020 20:40
Antwoord op  Robert

Gordon is helemaal kut.
Paul de Leeuw met Gordon vergelijken is een belediging voor die vieze vette overdedatum zwetende ingehaalde dikke speknek van een Paul de Zeug.
Dus let op uw woorden. Er zijn grenzen.

Laatst bewerkt 4 dagen geleden door Dolfinarium Harderwijk
Gast
Robert
november 23, 2020 10:06

En wat bedoelt U nu eigenlijk?

Gast
Carl
november 22, 2020 15:26

Paul kan maar 1 flauw dominant trucje.

Gast
Marjan
november 22, 2020 20:41
Antwoord op  Carl

En dat trucje is kut

Gast
anonymous
november 22, 2020 15:24

Astrid Joosten ook niet

Gast
Rob
november 22, 2020 14:45

Patty heeft de klok horen luiden maar ze weet niet waar de klepel hangt.

Gast
Marjan
november 22, 2020 20:43
Antwoord op  Rob

Patty is een domme deugzeug die neet eens weet wat fatsoenlijk functioneren betekent.

Pas als die veertien dagen zonder conflict kan leven wil ik er wat van horen.

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
november 22, 2020 14:37

Celine droogt niet mooi op.

Gast
Rob
november 22, 2020 14:14

Patty noemt Mata Hari een criminele, Mata Hari was een spion in de eerste wereldoorlog, dit was SHOWNIEUWS.

Gast
Marjan
november 22, 2020 20:44
Antwoord op  Rob

Patty is al jaren de draad kwijt.
Drank maakt meer kapot dan je lief is.

Gast
Ermir Topi
november 22, 2020 14:05

Jullie zijn stelletje Hypocrieten zuren altijd voor een ander. Jullie zijn de grootste EGOÏSTEN

Laatst bewerkt 4 dagen geleden door Ermir Topi
Gast
Marjan
november 22, 2020 20:45
Antwoord op  Ermir Topi

Nee jouw kop is kermis.
Prober is achtermekaar zeven liter water te drinken kleine staatsmon g ool, daar zal je van opknappen.

Gast
Angela de Jong
november 22, 2020 14:01

Uiteraard heb ik hier ook een mening op, Paul denkt dat hij overal bij past. Het is voor Paul geld geld geld, daar is het om te doen, en het veel te graag op tv willen komen, denken heel belangrijk te zijn.

Gast
J. Bloemheuvel
november 22, 2020 14:41
Antwoord op  Angela de Jong

Een mening op???
Zelfs voor het AD slechte grammatica.
En dat wil wat zeggen
En dat is mijn mening OVER het AD.

Gast
Marjan
november 22, 2020 20:47
Antwoord op  J. Bloemheuvel

Sukkel.
Ga lekker met je wriemeltje spelen.

Gast
M52
november 22, 2020 13:37

Hij is geen presentator voor dit programma’s. Paul moet zichzelf maar eens achter zijn oren krabben, of hij dit wil blijven doen. Laat hem maar zijn eigen onzin verkopen.

Gast
Tom plot
november 22, 2020 13:32

En Paul is niet serieus te nemen…lekker een humoristisch programma maken en weg blijven van serieuze zaken..

Gast
Tom plot
november 22, 2020 13:30

Ik heb het ook afgezet..niet om aan te gluren…je verstaat Paul heel moeilijk…en als ik Astrid Joosten hoor praten….tja…2 voor 12…

Gast
Henk
november 22, 2020 18:55
Antwoord op  Tom plot

Heb het bij voorbaat al niet aangezet.

Gast
Albert Verhinderd
november 22, 2020 13:27

Bart Ettekoven vindt het tenenkrommende televisie. Ha, haha, HAHA, HAHAHAHAHAA. Ja. Bart. Bart Ettekoven. Sporen verdiend in televisie-land. Je eigen programma wel eens gezien, Bart?

Gast
Mark
november 22, 2020 13:20

Best bijzonder dat er zo veel mensen het vreselijk vinden, maar toch (blijven) kijken. Er zitten meer zenders op je tv hoor, gewoon even naar iets anders zappen en je hebt een leuke avond. Je moet er niet over zeuren, je moet er iets aan doen!

Gast
M52
november 22, 2020 14:07
Antwoord op  Mark

Nou nee hoor ,ik ben allang afgehaakt. Je hebt ook mensen die maar blijven roepen, met de dood doener dat ze maar niet meer moeten kijken.

Gast
Tycho Graagnat
november 22, 2020 13:03

Daar had je nu echt geen Jomanda voor nodig.
Voor aanvang van dit avontuur heb ik dat meer dan eens geroepen.
Ook Joosten begrijp ik niet in dit verhaal. Waarom deed deze stijlvolle vrouw met een goede CV en reputatie hier in vredesnaam aan mee.
Indirect brengt de Leeuw haar ook schade toe.

Gast
😷Paulus
november 22, 2020 13:03

😷Dikke Paul oogt totaal geen uitstraling. Imago probleem. Paul hoort opstal. Geef een ander onbekend capabel persoon de kans.

Gast
Kees
november 22, 2020 13:14
Antwoord op  😷Paulus

Dikke Paulus bijvoorbeeld

Gast
Ach Was ie
november 22, 2020 19:28
Antwoord op  😷Paulus

Paulus de geile beer.

Gast
Anja
november 22, 2020 12:58

Is toch niet serieus te nemen dat Paul de geldwolf een serieus programma zou kunnen presenteren, mensen die enkel alleen maar denken in de IK vorm zullen never nooit een keer goed kunnen luisteren naar andere, laat staan dan daarover de juiste bevraging te doen.

Gast
Pet Kroket
november 22, 2020 12:45

Allemachtig, die stalpoten in de ontiegelijk lelijke laarzen…
Het is bijna een kunst te noemen om je zo belachelijk aan te laten kleden.

Gast
Mark Huybrechts
november 22, 2020 20:49
Antwoord op  Pet Kroket

Hahaha, ik vindt het een geyl ding.
Poten in de lucht,
En met een diepe zucht
Enfin,
Je snapt het wel ..
Schuif ik hem zo der in.

Gast
aammehoela
november 22, 2020 12:44

Niet gezien. We keken Beau. Die doet het in ieder geval veel beter dan Paul de Leeuw. Of zoals iemand zei: Beau hoort bij de NPO en Paul hoort bij RTL. De reden dat we trouwens Beau keken was dat Mart Smeets en Michiel Vos aan tafel zaten. Toen die Roethof aan het woord was hebben we er gewoon doorheen gekletst en bespraken we het speciale biertje dat we aan het drinken waren.

Gast
Greet
november 22, 2020 12:33

Het is niet de meest geschikte kandidaat die daar zit om het voorzichtig uit te drukken.Hij wil alleen lollig doen maar dan moet hij naarDit was het nieuws.

Gast
Kritische lezer
november 22, 2020 13:04
Antwoord op  Greet

..hij is niet de geschikste…Hij is het minst geschikt.

Gast
Zeer kritische lezer
november 22, 2020 20:00
Antwoord op  Kritische lezer

..Hij is niet het minst geschikt…Hij is ongeschikt.

Gast
Mark Huybrechts
november 22, 2020 20:49

Vet ongeschikt

Gast
Kees
november 22, 2020 12:28

Shownieuws… Lachwekkend dat dit soort van uitgekakte zogenaamde Bn’ers een mening geeft over een programma. Ik zou zeggen, begin bij je zelf. Hersenloze mafketels die aan hersenloze kijkers gaan vertellen dat zij ergens iets van vinden..

Gast
Jacob
november 22, 2020 12:11

Het zou een luchtige ontspannen uitzending worden op vrijdag, volgens mij is het dat geworden. En laten die van shownieuws zich nou hellemaal stilhouden, want dat is pas dom gekeuvel. Er waren meer kijkers als de de rest van de week , en shownieuw staat meestal onderaan het rijtje of helemaal niet.

Gast
Moud
november 22, 2020 12:08

Opzouten met Shownieuws, stelletje prutsers. Waarom altijd zo negatief en collega’s afvallen.

Ze moeten eens zelf in de spiegel kijken, of ze zelf wel zo geweldig zijn. Dit soort uitspraken en items gaan vervelen.

Gast
Zomaar een persoon
november 22, 2020 12:05

Ik vermoed dat het er wel in zit, maar dat hij (net als de andere Op1-presentatoren) in een te strak stramien zit; alsof ze denkbeeldige handboeien om hebben. Veel regeltjes qua hoe het allemaal moet, weinig eigen inbreng. Laat die mensen eens wat meer vrij, en laat ze ook meer meedenken over de inhoud van de uitzending. Je voelt gebrek aan betrokkenheid.

Gast
Donald
november 22, 2020 12:02

Paul de Leeuw is het lichtende voorbeeld van de talent-, fantasie- en kleurloze aanstellers waarmee het kijkerspubliek al jaren geterroriseerd wordt. Gezien het gebrek aan enig niveau bij de media en omroepbazen zal hier voorlopig ook geen verandering in komen.

Gast
Ron
november 22, 2020 11:59

Hoezo lichtere koers vaart, en dan met name op vrijdagavond. Dat valt toch wel mee, anders had zo’n de Jonge daar niet gezeten als het zo lichtere koers zou zijn. Vind er niet veel verschil eigenlijk. Ik ben het er wel mee eens dat Paul dit niet had moeten doen. Ik vind hem heel leuk in 1 op 1 gesprekjes met gasten uit zijn genre/’inner circle’ dat kan hij allemaal prima en zou hij eigenlijk een soort Villa Felderhof moeten doen. Maar niet zo’n late night talkshow waar je pretendeert lichter te zijn dan in de rest van de week, maar wat eigenlijk niet zoveel verschil maakt.

Gast
Leo
november 22, 2020 11:53

Sympathiek hoor Celine Huijsmans om zo af te geven op je tv collega.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen