Shownieuws vindt Paul de Leeuw heel slecht als Op1-presentator

Het tv-programma Shownieuws liet zaterdagavond geen spaan heel van Paul de Leeuw als de nieuwe presentator van Op1. Hij is totaal niet geschikt voor die plek, vinden de deskundigen van de pittige showrubriek.

Paul de Leeuw Beeld: Shownieuws

Paul de Leeuw vormt sinds kort samen met Astrid Joosten het nieuwe vrijdagduo van Op1, maar is volgens critici veel te licht voor dat programma. De twee hadden vrijdagavond minister Hugo de Jonge aan hun tafel zitten, maar veel kijkers – en ook columnist Jan Dijkgraaf – vonden het een slijmerig en totaal kritiekloos vraaggesprek. Daar sluit Shownieuws zich bij aan.

Tenenkrommende televisie

Bart Ettekoven begrijpt alle kritiek ‘volkomen’. “Ik vond het ook tenenkrommende televisie. Ik denk wel: Paul de Leeuw is Paul de Leeuw en toen bekend werd dat hij dit programma ging maken, dacht ik wel (trekt angstig gezicht, red.): oké, spannend, nieuw. Hij zei zelf dat hij een nieuwe weg in wil slaan en laten zien dat hij de serieuze kant ook heeft en die zie ik nog niet zo. Ik zie eigenlijk nog steeds dezelfde Paul de Leeuw die ik al jaren op televisie zie, weliswaar wat rustiger.”

Royaltyfan Sandra Schuurhof sluit zich daarbij aan. “Het einde was wel een beetje dat je denkt: waar gaat het nog over? De Jonge kreeg natuurlijk ruim baan, kwam met alles weg. Het was een heel makkelijk warm bad waarin hij zich bevond.

Bart: “Ja, er waren weinig kritische noten.”

Paul op les bij Pauw?

Sandra vindt dat Op1 een te lichte koers vaart. “Het is een keuze van Op1 geweest. Op het moment dat je Paul de Leeuw en Astrid Joosten daar op vrijdag neerzet, dan heb je daar gedachten bij. Je wil relaxed en gezellig het weekend in, als tegenhanger van Beau op vrijdagavond.”

Ze denkt dat Paul er goed aan doet om ‘een paar trainingen te volgen bij Jeroen Pauw’. “Het is echt een vak apart om een politicus goed te kunnen interviewen. Er zijn weinig tv-presentatoren die dat goed kunnen. Je moet dan ook heel goed weten waar je het over hebt.”

Patty gematigd kritisch

Patty Brard nam het nog enigszins op voor Paul. “Ik moet zeggen: als je het zó monteert, dan klinkt het een stuk onrustiger dan als je het hele interview ziet. Ik heb me eigenlijk niet zo heel erg geïrriteerd aan het interview. Als je het in het geheel ziet is het heel rustig. Dit is best wel alles op een rijtje.”

Maar ook zij vond het inhoudelijk niet goed. “Het enige wat ik echt wilde weten is wanneer het vaccin komt en of het gevaarlijk is. Op al die vragen heb ik eigenlijk geen antwoorden gekregen, moet ik eerlijk zeggen. Misschien is de overgang van Holland’s Got Talent en Ranking the Stars naar zo veel inhoud iets te snel geweest.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen