Gordon doet geen aangifte tegen Jan Roos: ‘Wel overwogen’

SBS 6-presentator Gordon gaat geen aangifte doen tegen columnisten Jan Roos en Jan Dijkgraaf na hun uitspraken over hem en zijn hondje Toto. Dat laat hij weten aan De Telegraaf.

Jan Roos © YouTube

Met name Jan Roos heeft het behoorlijk gemunt op Gordon sinds de rel over zijn hondje Toto. Zo riep de opiniemaker in zijn programma RoddelPraat dat Gordon zijn bulldog nog door de plee zou spoelen voor wat extra airtime. Bovendien noemt hij hem herhaaldelijk, ook in de nieuwste aflevering van gisteren, een ‘bipolaire cokejunk’.

Gordon spaart Jan en Jan

Toch laat Gordon nu weten de opiniemaker te sparen. “Ik heb wel overwogen om aangifte te doen tegen columnisten als Jan Roos en Jan Dijkgraaf. Maar weet je, ook zij moeten kunnen zeggen wat ze willen. Laten we eerlijk zijn: zelf ben ik ook weleens te ver gegaan vroeger, en nog steeds kan ik hard zijn in mijn commentaar”, zegt hij in De Telegraaf.

Gordon vindt de uitspraken van Jan niet heftig genoeg om te procederen. “Dat is toch niet te vergelijken met doodsbedreigingen? Ik heb in die anonieme berichten moeten lezen dat de Taliban wel zou weten wat ze met me moesten doen.”

Ook Gerard niet de klos

Ook Gerard Joling, die heeft gespeculeerd over een opleving van Gordons cocaïnegebruik, krijgt geen advocatenbrief. “Ik wil dat mensen weten dat ik niet boos ben, of ’op oorlogspad’. Maar er moet wel een einde komen aan alle online haat.”

Gordon is blij dat Mediacourant kwetsende reacties over hem heeft verwijderd. “Vanochtend kreeg ik een blij appje van Ferry Doedens. ’Alles is weg!’, schreef hij. Toen ik ging kijken, bleken de reacties onder alle oude artikelen op Mediacourant inderdaad compleet verdwenen te zijn. Volgens mij is dit nog nooit gebeurd en ik ben er ook heel blij mee.

Jan Roos vindt dat overigens heel laf van Mediacourant, riep hij vanmiddag op Clubhouse. “Dit is censuur. Meneer Mediacourant is voor mij door het ijs gezakt en een lafhartige paardenl*l.”

Jan Roos redt Toto

Jan Roos verscheen gisteren in de nieuwste RoddelPraat met een Franse bulldog aan zijn zijde. “Jan ontvoert hond van Gordon”, luidt de titel van de aflevering.

De presentator: “Ik kan het niet meer aanzien dat dat hondje de hele dag door wordt misbruikt door die vervelende bipolaire cokejunk. Hij liep daar over straat en ik denk: ik neem hem mee ook.”

“Toto is beter af. Laten we eerlijk zijn: heel Nederland maakte zich zorgen om dit hondje, maar ik ben de man die de daad bij het woord voert. (…) Het is afgelopen met het misbruik van dat hondje van Gordon. Toto is free!”

Eerder liet Jan al weten niet bang te zijn voor juridische stappen van Gordon. Ook in 2014 zag Gordon al eens af van een rechtszaak tegen Jan Roos.

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen