Jan Roos vreest niet voor juridische stappen SBS 6-ster Gordon

Jan Roos is niet bang voor de juridische stappen die Gordon tegen hem heeft aangekondigd. De SBS 6-ster is boos over uitspraken die de opiniemaker heeft gedaan over de rel rondom zijn hondje Toto.

Jan Roos en Dennis Schouten © RoddelPraat

Gordon vindt het niet leuk dat er zo veel kritiek is geuit op hem en zijn hondje Toto. De meest pittige kritiek kwam ongetwijfeld van Jan Roos, die in zijn populaire programma RoddelPraat riep dat Gordon zijn hondje nog door het toilet zou spoelen voor wat extra airtime. Hij en zijn co-host Dennis Schouten vrezen niet voor de aangekondigde stappen.

Junkengedrag

Jan in de nieuwste RoddelPraat: “Wat ik wel heel leuk vind van die verschrikkelijke Gordon, is dat hij een advocaat op ons heeft afgestuurd. En niet alleen op Gerard Joling, want wij mogen ook geen ‘leugens’ over hem verspreiden.”

Dennis: “Er heeft nu dus een advocaat contact met ons opgenomen en Gordon had al gezegd dat hij een bodemprocedure op touw gaat zetten tegen iedereen die dingen tegen hem heeft gezegd die hij niet leuk vindt of als onwaarheid beschouwt.”

Jan: “Die Gordon is geloof ik al dertig jaar op televisie en hoe? Ordinair, schelden, schreeuwen, boeren, kotsen, schijten, de meest verschrikkelijke opmerkingen over iedereen en alles maken en op het moment dat je dus iets zegt over hem en dat verschrikkelijke k*thondje van hem, stuurt hij een advocaat op je af. Dat is ook junkengedrag.”

Messiassyndroom

Wat bedoelt hij precies met junkengedrag? “Dat betekent namelijk dat je denkt dat je meer bent dan de rest. Hij denkt dat hij wel mag en de anderen niet, want hij is Gordon. Dat is een beetje het Messiassyndroom en dat hebben veel drugsgebruikers.”

Dennis: “Als we dingen hebben gezegd die niet waar zijn, kunnen we kopje onder gaan.”

Jan: “Noem één ding wat niet waar is geweest.”

Dennis: “Jij hebt hem een bipolaire cokejunk genoemd. Kun je dat hard maken?”

Jan: “Ja, dat kan ik wel hard maken. Hij is een cokejunk, dat heeft hij zelf ook toegegeven, en hij heeft zeg maar de manier van doen van iemand die bipolair is. Ik durf het wel aan dat hij dat ook echt is. Dus bipolaire cokejunk, check, mag.”

Cocaïne

Dennis: “En: ‘Hij heeft dit jaar nog aan de cocaïne gezeten.’ Hij zegt zelf dat hij het hele jaar al clean is.”

Jan: “Honderd procent coke gebruikt. Kijk maar hoe hij zich nu manifesteert met dat hondje. Dat is junkengedrag.”

Dennis: “En: ‘Gordon spoelt het hondje nog door de wc als het hem aandacht oplevert.'”

Jan: “Honderd procent. Mooie quote. Dat doet hij toch ook? Je merkt toch dat het hondje nu wordt ingezet ter meerdere glorie van Gordon? Hij ligt de hele dag met een verharding in z’n broekje op de bank naar het nieuws te kijken, want overal gaat het over Gordon. En ja, dan waarschijnlijk een beetje negatief over het hondje, maar hij leest z’n naam, ziet zijn foto en hij denkt: yes, ik doe er toe! Dat is junkengedrag.”

Voor niemand bang

Dat Gordon hem nu voor de rechter wil dagen, doet Jan weinig. “Ik wacht hem af. Ik heb hem al meerdere keren gekregen. Gordon heeft mij al vaker voor het gerecht willen trekken, Peter R. de Vries ook.”

“En wat gebeurt er dan uiteindelijk? Dan krijg je het binnen, dan zeg je: ‘Prima, see you in court bitch’, en dan krijg je het bericht terug: ‘We gunnen je de aandacht niet, we doen het toch niet.’ Dat is wat het is. Wij zijn niet bang, we zijn voor niemand bang.”

Dennis: “Ik ben wel enigszins bang nu, dus we hebben de kijkers extra hard nodig in deze donkere tijd. Laat ons onafhankelijk blijven en steun ons in de strijd tegen Gordon.”

Martijn Koning

Niet alleen RoddelPraat, maar ook de mannen van de Knorrepodcast vrezen voor juridische stappen door Gordon. Althans, vrezen: de heren liggen er in de nieuwste aflevering van hun podcast over in een deuk. Ze zien het bovendien, net als RoddelPraat, vooral als mooie publiciteit.

Martijn Koning grapte in de Knorrepodcast te verwachten dat Gordon zijn hondje wat aan gaat doen. “Dit voorspel ik je: die hond gaat op onverklaarbare wijze dood. Ha ha ha. Dat gebeurt. Die komt onder verdachte omstandigheden te overlijden.”

Gisteren werd Gordon in de talkshow van Eva Jinek opgeroepen om te stoppen met het promoten van zijn hondje Toto. Het is nog niet bekend of Jinek ook voor de rechter gesleept wordt door Gordon.

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen