Kapotgemaakte Rámon Verkoeijen: ‘Deze column doet me echt niets’

NPO 3FM-dj Rámon Verkoeijen heeft na bijna een etmaal ook zélf gereageerd op de column waarin hij volledig kapotgemaakt wordt door de onlangs opgestapte Talpa-bobo Ruud de Langen.

Rámon Verkoeijen © Estera Marysia

Ruud de Langen, die in december stopte als creatief directeur van Talpa Network, heeft voor Adformatie een vernietigende column geschreven over Rámon Verkoeijen en zijn generatie radio-dj’s. Hij gebruikt Rámon hierin als hét voorbeeld om uit te leggen dat de huidige generatie radio’dj’s compleet waardeloos is.

‘Probleem van Rámon’

Rámon Verkoeijen is sinds deze maand weer volledig terug bij NPO 3FM, nadat hij er lang tussenuit is geweest vanwege een burn-out. Het nieuws haalde massaal de showmedia, maar het zei Ruud niets. “Rámon Verkoeijen is terug. Wie?”, bitcht Ruud. “Wat heb ik gemist? Ik vroeg wat om me heen. Wie is Rámon Verkoeijen? Niemand kon het me vertellen.”

Uiteindelijk zag Ruud op Wikipedia dat Rámon in 2002 is begonnen als radio-dj. “En dat is gelijk het hele probleem van Rámon Verkoeijen. Radio dj’s die in deze eeuw begonnen zijn, komen via het medium radio niet meer boven het maaiveld uit. Inmiddels is radio volledig geformatteerd, waardoor dj’s nietszeggende opvulling zijn geworden tussen plaatjes door.”

‘Radiosterren van nu geen dj’

De radiosterren van nu zijn niet begonnen bij de radio, maar zijn succesvol geworden via social media en televisie, zegt Ruud. Hij wijst daarbij op onder meer Bram Krikke, Marieke Elsinga en Wilfred Genee.

Ruud: “Elsinga en Krikke hebben tegenwoordig mensen met minder talent, ook wel radio dj’s genoemd, naast zich zitten voor de techniek. De radio dj van weleer is morsdood. En hij heet Rámon Verkoeijen.”

Felle reacties

Ruud de Langen is in radioland volledig door de mangel gehaald vanwege deze column. “Vermoedelijk is de schrijver van column gefrustreerde DJ. Ach gossie. Was hij tot zijn ontslag niet de ‘creatief’ tv chef van Talpa? Waar hij oude programma’s weer terughaalde en bestaande formules kapot maakte? Dat zou iets verklaren”, schrijft Radio 2-ster Wouter van der Goes bijvoorbeeld.

Radio 2-sidekick Caroline Brouwer: “Beschamende column. Incompetent prutswerk van iemand die niet de moeite heeft genomen zich in de carrière van multitalent Rámon Verkoeijen te verdiepen en die zijn comeback na een burn-out gebruikt voor eigen gewin. Treurig.”

En KINK-dj Michiel Veenstra: “Dit pretendeert een doortimmerd stuk te zijn maar is gelul en harassment.”

Luuk in bres voor Rámon

Ook RTL Boulevard-ster Luuk Ikink neemt het op voor Rámon. “Uitgerekend Rámon is een van de meest creatieve makers van dit moment en veel, veel meer dan ‘opvulling tussen de plaatjes door’. En ook helemaal geen standaard radio-dj in een format gepropt.. Dat is écht het eerste wat je hoort als je hem beluisterd.”

Hij vervolgt: “Wat er met de radio-dj van weleer is gebeurd.. geen idee.. maar de radio-dj van nu is een vakmalloot die zich niet perse bezig houdt met randzaken als Instagram en bekendheid, maar zich puur richt op de luisteraar. En hij heet Rámon Verkoeijen.”

Rámon reageert

Rámon zelf reageert nu eveneens: “Deze column doet me gelukkig echt niets. Alle lieve reacties die het oplevert daarentegen wel! Dank voor alle mooie woorden die aan mij gericht zijn en vooral dank voor alle liefde voor radio en alle talenten die erbij komen kijken. Good to be back.”

De bewuste tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen