Peter Pannekoek ergert zich aan talkshowoptredens Pete Hoekstra

Peter Pannekoek ergert zich aan de vele talkshowoptredens van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Hij begrijpt niet waarom hij steeds wordt uitgenodigd, zei hij gisteren in Dit Was Het Nieuws.

Peter Pannekoek en Pete Hoekstra © NPO, RTL

Pete Hoekstra zat vorige week in de talkshow Op1, waar hij bonje kreeg met Jort Kelder, en eergisteren verscheen hij aan tafel bij Eva Jinek. In beide programma’s wilde Pete desgevraagd niet zijn mening geven over de laatste fase van het presidentschap van Donald Trump. “Ik kan geen kritiek geven op de president. Ik zit hier als overheidsbeambte.”

Peter ergert zich

Peter vindt Pete een pannenkoek. Hij begrijpt er niets van dat Pete vorige week zo gepikeerd was in Op1. “Het was helemaal geen belediging. Die Pete Hoekstra is vier jaar lang met fluwelen handschoentjes in elke talkshow aangepakt en elke keer als hij iets moest verantwoorden, was het: ‘Nee, ik ben ambassadeur, ik mag me niet politiek uitdrukken!’”

“Het is ook gewoon gelul wat die man zei, van: ‘Het gebeurt elke vier jaar dat er onvrede is over de verkiezingen.’ Ja, er is onvrede, maar hoe je die onvrede uit is een wereld van verschil. En dan zo helemaal gekrenkt zijn. Mijn god, zeg.”

‘Zó’n onzin’

Als je weet dat een gast niets interessants gaat zeggen, moet je hem ook niet uitnodigen, vindt Peter. “Ik denk: nodig die man dan niet uit of ga er niet zitten. Ik vond dat zó’n onzin. En dan beledigd zijn…”

Vanaf volgende week is Pete Hoekstra naar eigen zeggen vrij om te zeggen wat hij wil over Donald Trump. Het zou niemand verbazen als hij dat ook weer in een talkshow komt doen.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen