Roethof-omroep lijkt te falen, ranzige pr-stunt bij Beau hielp niet

De nieuwe vrouwenomroep EVNS van tv-maakster Mildred Roethof zit mijlenver van de 50.000 benodigde leden af. De ranzige pr-stunt bij Beau hielp niet: slechts 15.000 mensen zijn lid.

Mildred en Gerald Roethof © NPO, RTL

Om kans te maken op een plekje in het NPO-bestel moeten organisaties voor het einde van dit jaar minimaal 50.000 leden hebben. Omroep Zwart en Ongehoord Nederland hebben dat gehaald en PowNed, dat al een plekje in het bestel heeft, zit er met 48.000 dicht tegenaan. De vrouwenomroep EVNS van Mildred Roethof heeft er maar 15.000.

Ranzig pr-moment

De vrouwenomroep EVNS kwam pas eind vorige maand in beeld na de ranzige pr-stunt in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Gerald Roethof, de broer van, zat aan de talkshowtafel om te praten over de dood van Nicky Verstappen. Hij is advocaat van de man die in deze zaak veroordeeld is: Jos B.

Gerald gebruikte het gesprek over de dood van het destijds 11-jarige jongetje om de nieuwe omroep van zijn zus te pluggen. Vriend en vijand, en overigens ook de tafel van Beau, was het erover eens dat dit buitengewoon smakeloos was. Angela de Jong riep op om geen lid te worden, Mildred liet achteraf weten dat ze het juist wel lief vond.

15.000 leden

Gelukkig heeft deze pr-stunt de omroep nauwelijks leden opgeleverd. “Het zal wel een mooie droom blijven, vrees ik, want in twee weken moeten nog 35.000 stemmen worden gewonnen”, onthult Catherine Keyl vandaag in haar column.

Catherine schreef vorige week een kritische column over EVNS, maar heeft slappe knieën en is na een gesprek met Mildred Roethof zelfs lid geworden van de omroep. “Voor het eerst sinds jaren.”

Boos op M

In een nieuw ledenwervingsfilmpje klaagt EVNS over het gebrek aan vrouwen in de talkshow M:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen