Mildred Roethof verdedigt ranzig pr-moment in talkshow Beau

Mildred Roethof vindt het geen probleem dat haar broer Gerald Roethof vrijdagavond in de talkshow Beau op een wel héél ongepast moment reclame maakte voor haar nieuwe omroep. Het was juist heel lief. Dat laat ze weten in een reactie aan het AD.

Mildred Roethof Beeld: NTR

Gerald Roethof is de advocaat van Jos B., die vrijdag is veroordeeld tot twaalfenhalf jaar cel voor het misbruiken van de 11-jarige Nicky Verstappen met de dood tot gevolg in 1998. De strafpleiter zat vrijdag in de talkshow Beau om samen met Peter R. de Vries te praten over die veroordeling.

Aan het eind van dat gesprek begon Gerard reclame te maken voor de nieuwe omroep van zijn zus: EVNS. Walgelijk, reageerden veel kijkers op de socials. Zij vinden het zwaar ongepast dat je de dood van een 11-jarig jongetje gebruikt voor een pr-momentje.

Mildred vindt het lief

Mildred Roethof blijkt er niet zo mee te zitten. Zij laat in een reactie aan het AD weten het lief te vinden dat haar broer de aspirant-omroep steunt. “Dit is live-tv, waarbij het moment niet door jou als tafelgast bepaald wordt. En waar niet altijd gewerkt wordt met scripts vooraf. Dat maakt live-tv zo interessant.”

Op de vraag of zij het moment als ongemakkelijk heeft ervaren, zegt ze: “Ik kan zeggen dat ik als geen ander zie hoe Gerald in zijn rol als strafrechtadvocaat onder druk kan staan. Dat kan tot gevolg hebben dat hij niet altijd de gevoelige man lijkt, zoals ik hem als zus en vrouw ken.”

‘Bewijs dat EVNS nodig is’

Vlak na het pr-momentje werd Gerald niet alleen op de sociale media door de mangel gehaald, maar ook aan de tafel van Beau werd met verbazing gereageerd. Het was duidelijk dat al zijn medegasten het behoorlijk harteloos vonden van Gerald.

Er is onbegrip voor iemand als Gerald en daarom is EVNS ook nodig, meent Mildred. “Dit onderschrijft voor mij des te meer waarom het zo ontzettend belangrijk is dat EVNS.nl vanuit het vrouwelijk perspectief programma’s gaat maken. Er moet altijd ruimte zijn voor het andere geluid. Al ben je het er niet mee eens. Hoe confronterend ook.”

Gerald en Mildred Roethof zaten vorig jaar samen in In De Beste Families, een interviewprogramma van Coen Verbraak. De afleveringen daarvan kunt u terugvinden op de website van NTR.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen